Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

Skräckens Cirkus

Tänkte göra ett inlägg i min kategori "BÖCKER". I den kategorin kommer det mest finnas recencioner av olika böcker som jag har läst. Men även annat också, som har med böcker att göra



Författere:
Darren Shan ( Darren O'Shaughnessy )

Serie: Legenden Om Darren Shan

Boken handlar om: Darren är som vilken kille som helst, han går i skolan, har en familj och vänner. En dag råkar en av hans kompisar få tag på en lapp som kompisens bror hade fått av en gubbe ute på gatan. Han tar med den till skolan och visar upp den för Darren och hans två andra vänner. På lappen står det om en cirkus som kallar sig
Cirque du freak (Skräckens Cirkus). Men det är inte en vanlig cirkus, det finns saker som ormmänniskor, en vargman, en man med två magar och en ytterst giftig spindel.
Darren har alltid tyckt om spindlar och han vill gå på den här cirkusen. De skapar i hop pengar så att de kan betala förbiljetter, men det visar sig att man bara kan köpa två biljeter per lapp och alla fyra vill gå. Efter ett tag så blir det tillslut Darren och hans bästa kompis Steve som får gå.
Steve är mycket intresserad av övernaturliga ting, som till exempel vampyrer och på cirkusen upptäcker han något som ändrar båda hans och Darrens liv för alltid.

Kritik: Jag tyckte att boken var väldigt bra. Den var rätt så lätt läst, vilket innebär att den passar för alla åldrar. Det som är unikt med den här boken är att den inte är som alla andra vampyr böcker. Den håller sig mer till de klassiska vampyr myterna. Vampyrerna lever heller inte för evigt utan de lever "bara" 10x mer än en vanlig människa.
Förutom att den hade bättre fakta än andra vampyr böcker så var den väldigt spännande och bra skrivet. Det var nästan så att jag trodde på inledningen först, att det faktiskt var en sann historia.

Läs också: Gillar du vampyrer och andra övernaturliga ting, som varulvar? Läs då Låt Den Rätte Komma In av
John Ajvide Lindqvists, eller Skuggvarelser av Magnus Nordin.

Poäng: 7,5/10

http://www.berghsforlag.se/bokbig/9789150216219.jpg

    Comments:

Comment here:

* Name:
Remember me?

  E-mail: (won'tbe puliced)


  URL:


  * Your comment:



* mandatory