Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

Brännboll i regnet

Ska snart till thaiboxningen för första gången sedan skolan började ^^ Känns inte som att jag kommer orka, men jag får helt enkelt göra mitt bästa.
Andledningen till att jag känner att jag inte kommer orka är för att vi hade brännboll innan idag. Det är visserligen inte så jobbigt, men är man spelar i ösregn så är det -.-' Vi fick inte gå in när det började regna eftersom läraren sa "det är bara lite regn, inte så farligt" men sedan ökade det och vi spelade i 20 minuter och var jätteblöta när vi äntligen fick gå in...

Maroon 5

http://idolator.com/wp-content/uploads/2010/07/Maroon+5+Maroon5.png

Kan inte fatta att jag inte har lyssnat på Maroon 5 förut.
Idag bestämde jag mig för att provlyssna på dem eftersom jag har sett på flera ställen att det är många som tycker att de är bra. Dessutom som är det många som lyssnar på Jason Mraz som lyssnar på Maroon 5.
De var faktiskt riktigt bra, men de kommer nog inte bli ett av mina favoritband. Den bästa låten är nog She Will Be Loved, som vanligt är den lugnaste låten min favorit ^^

She Will Be Loved

Never Gonna Leave This Bed

Give A Little More

Talk You Down

Dr. Martens

Jag älskar mina Dr. Martens ^^ Köpte dem när vi var på Fiel's i torsdags.
Det är lite för tidigt att börja använda dem ute, men tills dess kommer jag att gå omkring med dem inne.

 

The Ark

Igår avslutade jag malmöfestivalen med att se The Ark. Jag har aldrig lyssnat på dem tidigare men eftersom denna konserten var en av de absolut sista med The Ark så bestämde jag mig för att jag skulle se den. De har nämligen bestämt sig för att avsluta sin karriär inom musiken.

All musik (nästan...) blir ju bra när man lyssnar på det live, men jag måste säga att jag tycker att The Ark var riktigt bra live, även om de är lite . . . speciella ^^ Särskillt Ola Salo. Men det är inget fel med det.
Om du inte förstår vad jag menar med "speciella" så titta på deras scenkläder... De började i i vita kläder (kan inte beskriva dem) och Ola Salo hade en vit jacka på sig som täckte hela överkroppen, men 1,5 låt in i konserten så täckte den bara armarna. As expected of Ola Salo ^^
Dessutom spang han av scenen under en en låt och fortsatte sjunga när han var backstage, när han sedan kom in igen så hade han stooora vingar på ryggen. Se andra bilden (världens sämsta kvalite, men aja)

Alla, utom jag då, kunde verkligen låtarna. När det var publiken som skulle sjunga vissa delar så sjöng ALLA med (åter igen, alla utom jag...) och när Ola Salo något i stil med upp med händerna, Malmö! så gjorde alla det.

Jag har inte gillat The Ark innan (inte ogillat heller för den delen), men en sak som fick mig att tycka att de faktiskt var lite bra var faktiskt Ola Salos tal (antar att man kan kalla det för det). Han berättade om när han för 13 år sedan satt och funderade över varför vi människor var så rädda hela tiden, rädda för att göra bort oss inför andra. Och han tänkte att han skulle skriva en låt och han villa få människor att bli bara  lite mindre rädda och då skulle vi få en mcyket bättre värld och så vidare. Jag skulle kunna berätta allt han sa men jag skulle inte kunna göra talet rättvisa så jag skippar det.
Men GUUD, om jag ska vara ärlig så blev jag helt ställd av det talet ^^ Han lät verkligen som att han menade vart enda ord. Och han verkade nästan rörd att den låten som han skrivit då var den som gjort att de slog igenom (jag vet inte, men något sådant var det). Jag kan säga att, OM han hade börjat gråta (vet inte var han skulle göra det) då hade jag också börjat gråta :´(

Långt inlägg om The Ark blev det ^^

 

PS: HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP, sommarlovet är slut och jag börjat skolan på MÅÅÅNDAG!!! GAAAHHH, villintevillintevillintevill...

 

 

Eric Saade - Live


Heartbeat

Ska till ...


fields.

Idag ska jag till fields med min mamma, mormor och min lillebror ^^ Fields är skandinaviens största shoppingcenter, så det är rätt stort.
Skriver mer när jag kommer hem, bland annat ett inlägg med bilder från igår kväll när jag såg Eric Saade på malmöfestivalen.


Lime

Hade lite tråkigt så jag gjorde en lime

Daniel Adams-Ray & Veronica Maggio

Igår hade jag en slapp dag (nej skolan har inte börjat för mig än ^^), jag kände att jag behövde ta det lungt efter att ha varit på både Daniel Adams-Ray och Veronica Maggios konserter.
Ja, ärligt talat så var jag helt slut körd när det var över. Men det var verkligen värt det, Veronica Maggios konser var till och med värd att vänta 45 minuter för, bara för att vi skulle få platser längst fram.
Sista låten var bäst, hon sjöng "Jag kommer" och alla blev som knäppa XD Alla hoppade upp och den och sjöng (skrek?) med. Efteråt så var jag väldigt hes och hade så ont i benen att det kändes som att jag skulle ha träningsvärk nästa dag  ^^
Lite bilder:Last Of The American Girls

Det värsta som finns


Träningsvärk är något av det värsta som finns ^^ Just nu har jag så ont i hela kroppen att jag har lite problem med att gå, ser helt knäppt ut -^^-
Hade min första rid lektion på evigheter igår, så det är därför som jag har så ont. Men det är det värt, jag hade nästan (NÄSTAN!) glömt bort hur härligt det är att galoppera. Det går inte att förklara men det känns typ som . . . att flyga! (inte i flygplan då -.-'). Det handlar bara om att kunna slappna av, vilket jag har haft problem med fram till slutet av förra terminen. Så fort jag kom i närheten av en annan häst (i galopp då), typ en meter bakom eller två, så fick jag panik och när jag fick panik så blev hästen orolig eftersom jag inte tog kommandot och hästen visste inte vad den skulle göra då så den slutade galoppera eller började galoppera fortare.

För att byta änme; om cirka en och en halv timme så kommer Klara och Lisa hit. Eftersom alla andra i min familj ska iväg på kalas, fest whatever så tyckte jag att vi kunde ha en filmkväll eller något så att man slipper vara själv resten av kvällen. Själv har jag redan varit hela veckan (nästan, på dagarna iaf) och det kommer jag få vara nästa vecka också . . .
Nu ska jag bara ha något att göra de följade 70+ minuterna XD

Känner mig riktigt kreativ nu ...

... även om fantasin ligger låååångt nere. Jag har nämligen ritat av äpplen från ett av våra äpple träd. Ja, jag vet jag lade nyss upp en bild på bloggen av ett äpple. Men som jag sa (skrev?) innan så har jag inte riktigt fantasin med mig idag. Men i alla fall, jag är riktigt nöjd med bilden och därför tänkte jag lägga upp den här på bloggen bara för det (^-^)

Jag satt ute i trädgården och ritade (men det har ni kanske redan räknat ut, eftersom jag sa att jag hade ritat av ett av våra äppleträd . . .) och det var så hela tiden. Den känns inte som att det har varit så mycket sol på hela veckan (solen försvann inte förren jag var färdig med bilden, bra timing!).

Hur som helst, här är bilden jag gjorde:

Ett Äpple

Yupp, ett äpple är min senaste kreation (^-^)
Vad tycks?

Min japanska ordlista

http://migrated.ifokus.se/uploads/8e0/8e01d3b2ea86083e4536ae0e15355bd5/japan-flag-large.jpg

Ohayou!

Nu har jag börjat med att skriva ner alla ord som jag lär mig på japanska. Just nu så består listan av ca 25 ord.
De flesta har jag lärt mig geom att titta på olika anime och sedan leta upp hur de stavas.

Klicka HÄR eller på flaggan för att komma till ordlistan.
If You See KayThe Script

Til Kingdom Come

Kamikaze Kaitou Jeanne

http://animeafterglow.files.wordpress.com/2006/08/kamikazekaitojeanne_01.jpg

Nu har jag börjat se om animen Kamikaze Kaitou Jeanne (Kaitou = tjuv). Den är nog den enda animen som jag har sett om och den är gången är det den fjärde eller femte gången som jag ser den och dessutom så har jag läst mangan ca 10 gånger ^^ Kan inte få nog av Arina Tanemuras verk, de är så välgjorda, särskilt böckerna. De är så himla mycket små detaljer och allt är så fint gjort ^^  (Klicka på den lilla bilden nedan så ser du vad jag pratar om)

Kamikaze Kaitou Jeanne är nog min favorit anime/manga, och det har den varit i ca 2 år skulle jag tro ^^

En snabb förklaring av handlingen:
Maron är en 16 år och hon bor själv i en lägenhet mittemot sin bästa vän Miyako. Miyako är dotter till en detektiv och eftersom hon också vill bli det så följer hon med sin pappa ut och hjälper honom när han försöker fånga kaitou Jeanne. Men vad hon inte vet är att Maron och Jeanne egenligen är samma person.
Med hjälp av ängeln Fin Fish så kan Maron förvandla sig till Kamikaze Kaitou Jeanne och i guds namn så måste hon försegla de demoner som tagit över människors hjärtan. Demonerna gömmer sig i föremål och när en person blir uppslukad av hur vakert det föremålet är så blir de besatta av en demon.
Men detta vet inte Miyako om så för henne och poliserna så ser det ut som att Jeanne stjäler föremålen, eftersom de försvinner när hon har förseglat demonerna i dem.
Fin Fish säger att Maron är den enda som kan som kan försegla demonerna eftersom är den berömda Jeanne D'arc, eller åtminstånde har varit eftersom deras själar är de samma (men Jeanne D'arc levde för ca 500 år sedan).
Men sedan dycker Kaitou Sindbad upp och börjar försegla demoner och Fin Fish misstänker att han jobbar för djävulen.

Svårt att försklara kortfattat och jag har ändå inte riktigt fått med allt, men det skulle way too much om jag äns försökte ^^

 

Ps. Lärde min ett nytt japanskt ord idag ^^ Kokoro som betyder hjärta

 

 

 

 

The Remedy (I Won't Worry)

Dålig internet anslutning


[Bjuder på lite sommarkänsla nu när det inte är så långt kvar av sommarlovet och vädret är trist]

Min internet anslutning funkar inte riktigt som den ska just nu, jag kan inte använda det trådlösa nätverket utan måste sitta med en tjock röd sladd inkopplad i datorn. Lite jobbigt om ni frågar mig ^^
Nu är det bara två veckor kvar av sommarlovet (en vecka för andra, på vår skola slutar vi senare...). Visst det kan vara kul att komma tillbaka till skolan och träffa männikor, men efter ca en månad så är det inte lika kul längre. Läxor, prov, förhör, läxor, läxor och annu mera läxor (ok, inte riktigt mycket läxor har vi väl inte men det kommer att kännas så efter ett tag...) och i och med att jag börjar åttan så är det betyg som gäller och det är ett nytt betygsystem som vi 97:or måste vara försökskaniner för ^^

Ok, nu räker det. Jag ska inte tänka mer på skolan nu så att jag får ångest innan den ens har börjat ^^
Nu ska jag uppdatera min YouTube-kanal lite. Kolla gärna in den nya designen som jag fixade igår kväll, gillar den starkt ;) -----> KLICKA HÄR! <-----

Sayōnara

The pieces don't fit anymore

POP

http://www.skillingeteater.com/images-aktuella/affisch_POP_3.jpg

 

Ska se den här ikväll ^^
Malin Nilsson (som har föreställingen tillsammans med Markus Zink) gjorde en föreställing förra året till sammans med Jörgen Thorsson som  hette The Monkey Opera. Den var verkligen otroligt bra och jag hoppas verligen att denna är minst lika bra och att man skrattar så mycket att man får ont i magen som man gjorde när man såg The Monkey Opera.
Den börjar klockan åtta, men eftersom den är nere i Skillinge eller något sådant så måste vi åka rätt så tidigt, det tar nämligen ca 1,5 timmar att ta sig dit med bil ^^'

Dewa Mata !

 

Who Says

DREWEX

Kom precis hem från Drewex. Det är en affär som har allt man kan tänka sig inom måleri och teckning. Detta köpte jag:
• Block, A6: 10 Kr
• Promaker, Tulip Yellow (Y337): 24,50 kr
• Skuggpenna (vet faktiskt inte om det kallas så ^^): 9 kr
• Art set, 12 pennor (H2 - 8B): 78 kr

 

 

Marley and Me

http://www.impawards.com/2008/posters/marley_and_me_ver5_xlg.jpg

Såg den här igår, den var faktiskt väldigt bra även om den slutade lite sorgligt TT TT

 

 

Bilder från Helsingborg

Några bilder från idag ^^

 

 

Dancehall Queen

Mot Helsingör! (eller Helsingborg?)

Moshi Moshi ^^

Idag ska jag iväg till antingen Helsingör eller Helsingborg, vet inte säkert än. Vi ska inte åka förren mamma kommer hem från jobb så vi får se då vad det blir ^^. Om bara vädret hade kunnat bli lite bättre ...

Just nu försäker jag ta reda på lite japanska ord, har lärt mig några ord i och med att jag har kollat på en hel del anime den senaste tiden så jag kan säga saker som tack, god morgon, förlåt, snälla och moshi moshi (som egentligen mest används när man svarar i telefon). Lite sådana små ord som de säger ofta .
Det är rätt kul att kunna uppfatta vissa ord och förstå dem när man tittar på en anime eller lyssnar på en japansk låt ^^

Sayōnara! (hejdå)

Rosa Cupcakes

En regning dag som denna har jag gjort cupcakes ^^ Är väldigt nöjd, eftersom ddetta är första gången på länge som jag lyckas baka något utan att göra något tokigt fel XD

Det ska egentligen vara kokos på dem men det hade jag inte hemma ^^

 

 

The Hour

Såg ett tv-program igår som hette The Hour. Om jag inte minns fel så hade det säsongstart igår på SVT1.
Trots att jag bara såg halva, eftersom jag jag började titta på det försent, så kan jag säga att detta är en serie som jag definitivt kommer att fortsätta titta på. Jag vet inte riktigt varför jag tycker om programmet , men det skulle mycket väl kunna vara därför att en av huvudpersonerna, Freddie Lyon, liknar väldigt mycket Sherlock Holmes i tv-serien Sherlock. Det är det sättet att prata och rabbla upp en massa saker som visar att de kan se minsta lilla detalj, som ingen annan skulle lägga märke till eller tänka på. Och det blir ju inte mycket sämre av att Lyon spelas av skådespelaren Ben Whishaw, som har den manliga huvudrollen i en av mina absoluta favorit filmer, Bright Star.

Historie beskrivning från kolla.tv :
"Året är 1956, tv är något nytt, och i England står man i startgroparna för att lansera ett nytt nyhetsmagasin. Bakom kulisserna på ”The hour” är ambitionerna skyhöga och konkurrensen enorm samtidigt som världen utanför befinner sig i dramatisk förändring. Något som inte bara påverkar nyhetsurval utan också privatlivet hos medarbetarna."

Mv5bmjixnzqynti5ov5bml5banbnxkftztcwmji5mjkwng@@._v1._sx640_sy960__large
Ben Whishaw

Mv5bmta5oduwmdm0nzdeqtjeqwpwz15bbwu3mdkxoti5mdy@._v1._sx640_sy960__large
Romola Garai

Mv5bnzqwoty0nju1nf5bml5banbnxkftztcwmjm5mjkwng@@._v1._sx640_sy960__large
Dominic Weast

Life is just a cup of cake

Cupcakes,life,like,lovely,smile,sweet-6cb3e4d747e38cf175ec8f523c4497b5_h_large

Älskar den här bilden ^^

BILD-KÄLLA: We❤It

Skräckens Cirkus

Tänkte göra ett inlägg i min kategori "BÖCKER". I den kategorin kommer det mest finnas recencioner av olika böcker som jag har läst. Men även annat också, som har med böcker att göraFörfattere:
Darren Shan ( Darren O'Shaughnessy )

Serie: Legenden Om Darren Shan

Boken handlar om: Darren är som vilken kille som helst, han går i skolan, har en familj och vänner. En dag råkar en av hans kompisar få tag på en lapp som kompisens bror hade fått av en gubbe ute på gatan. Han tar med den till skolan och visar upp den för Darren och hans två andra vänner. På lappen står det om en cirkus som kallar sig
Cirque du freak (Skräckens Cirkus). Men det är inte en vanlig cirkus, det finns saker som ormmänniskor, en vargman, en man med två magar och en ytterst giftig spindel.
Darren har alltid tyckt om spindlar och han vill gå på den här cirkusen. De skapar i hop pengar så att de kan betala förbiljetter, men det visar sig att man bara kan köpa två biljeter per lapp och alla fyra vill gå. Efter ett tag så blir det tillslut Darren och hans bästa kompis Steve som får gå.
Steve är mycket intresserad av övernaturliga ting, som till exempel vampyrer och på cirkusen upptäcker han något som ändrar båda hans och Darrens liv för alltid.

Kritik: Jag tyckte att boken var väldigt bra. Den var rätt så lätt läst, vilket innebär att den passar för alla åldrar. Det som är unikt med den här boken är att den inte är som alla andra vampyr böcker. Den håller sig mer till de klassiska vampyr myterna. Vampyrerna lever heller inte för evigt utan de lever "bara" 10x mer än en vanlig människa.
Förutom att den hade bättre fakta än andra vampyr böcker så var den väldigt spännande och bra skrivet. Det var nästan så att jag trodde på inledningen först, att det faktiskt var en sann historia.

Läs också: Gillar du vampyrer och andra övernaturliga ting, som varulvar? Läs då Låt Den Rätte Komma In av
John Ajvide Lindqvists, eller Skuggvarelser av Magnus Nordin.

Poäng: 7,5/10

http://www.berghsforlag.se/bokbig/9789150216219.jpg

Black Diamond

Upptäckte igår att den här låten är extremt bra att springa till, trodde faktiskt inte det först.

Sen är den ju riktigt bra också :P

 

Bilder från Alicante

A Little More Us

Släktingar från USA

Just nu är jag hos min farmor, hennes släktingar från USA har kommit till Sverige för besök och vi har träffat dem de senaste dagarna. Igår visade vi dem runt i Malmö. De kan ju inte svenska så vi har fått prata engelska med dem, men det har gått bra ^^
Idag är i alla fall sista dagen som de är här. Nästa gång jag träffar dem kanske blir i USA, vem vet ? =)
Bilder från veckan kommer imorgon eller på fredag. Jag ska i alla fall försöka hinna med altt lägga upp bilder från Alicante imorgon, innan det är allt för sent.