Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

Coldplay - Mylo Xyloto

http://www.albumartexchange.us/images/coldpl-myloxy_09.jpg

Här om dan så var jag ute på stan och då passade jag på att köpa Coldplays nya skiva Mylo Xyloto.
Har redan hunnit lyssna på den flera gånger och jag tycker själv att det är en väldigt bra platta med många bra låtar. Bland annat så innehåller den både Paradise och Every Teardrop Is A Waterfall, som de flesta säkert har hört någon gång.
Trots att man hör direkt att det är Coldplay, så påminner det här albumet inte särskilt mycket om de förra albumen som tex, Viva La Vida, Or Death And All His Friends eller A Rush Of Blood To The Head.
De har utvecklat sin musikstil vidare, men till skillnad från många andra så tycker jag inte att det är något fel med det. Snarare tvärt om, jag gillar hur de låter nu (även om jag tycker att de var väldigt bra även när de gorde t.ex. A Rush Of Blood To The Head).
Behöver du något nytt att lyssna på inför det nya året? Då rekomenderar jag Mylo Xyloto.

Mina favoriter:

Hurts Like Heaven

Every Teardrop Is A Waterfall

U.F.O

 

Haruki Murakami


Har tänkt läsa de här två bökerna, båda skrivana av Hariki Murakami. Murakami är en av de mest kända författarna i Japan. Hans stora genombrott kom när han släppte boken Norweigan Wood. Fast hans mest omtalade bok är nog ändå, Kafka på Stranden (Umibe no Kafuka).
Just därför har jag bestämt mig för att läsa de här böckerna. :) (Jag hoppas att de är bra, för jag har väldigt höga förväntningar på dem efter allt jag har läst ;)  )

De sista timmarna innan 2012

Det är kul att se att jag fortfarande har en hel del besökare varje dag fast jag inte har upptaderat på flera dagar ^^

Nu är det bara några timmar kvar av år 2011 :) Det har varit ett väldigt bra år, det måste jag säga. Det var till och med bättre än 2010 som var ett av mina bästa.
Jag har utvecklats på många olika sätt, från saker som att jag har utvecklat min förmåga inom tecking till att jag har börjat lita på mig själv och äntligen lyckats bygga upp et bra självförtroende, något som jag saknat under många år.
Jag kan själv känna att jag inte är samma person som jag var för ett år sedan och alla åren innan det. Men det räcker inte att jag sjäv vet om det, alla personer runt omkring mig måste också inse det så att jag kan bli behandlad som den person jag är nu och inte den som jag var förr. Jag vill inte vara den blyga tysta Maja längre. På det sättet ska jag göra 2012 till mitt bästa år.
Jag ska göra mitt bästa med att utvecklas och våga visa vem jag vekligen är, det blir mitt nyårslöfte för 2012!


Bilder från Köpenhamn

 

I torsdags så var jag i Köpenhamn med familjen. Vi gick mest runt och tittade i lite affärer och så.

På kvällen kom vi till ett ställe som hette Agnes Cupcakes. De hade jättemånga olika sorters cupcakes, men alla fanns inte att köpa på alla dagar. På väggen satt det ett "schema" där man kunde se vilka som fanns under de olika dagarna (se tredje bilden nerifrån).

Igår var jag ute på stan med en kompis. Vi tittade lite i alla affärer som har rea nu efter jul. Hittade en tröja på monki som jag har tittat på innan men som var på rea nu :) Dessutom köpte jag ett par örhängen som kostade 9 kr :D Riktigt bra pris ;)

 

 

Chasing Cars

 

 

Min fösta photshop-bild

Gjord i PhotoShop Elements 10 + ritplatta

Igår så provade jag PhotoShop Elements lite och det blev den här bilden.
Själva skissen gjorde jag för ett tag sedan men jag besämmde mig för att färglägga den igår. Själv är jag väldigt nöjd och det är väldigt kul att använda PhotoShop Elements. Jag har funderat på att köpa det, men det kostar ca 700 kr så det är inget som man köper bara så där... :/
Har just nu en test version som varar i en månad så jag ska försöka använda den så mycket som möjligt och sedan fundera på om det är värt att köpa det eller inte :)

True Shit x]

X_4beeffdd_large

Blitzkreig Bop - Cover by Jason Mraz

Detta är Jason Mraz version av Blitzkreig Bop. Blitzkreig Bop är en låt som kom någon gång under 60-talet. Låten gjordes av punkbandet Ramones.
Jag har inget emot orginalet, men vill jag lyssna på en "punkig-vesion" så lyssnar jag hellre på New Found Glory's version av låten.
Men denna versionen är min favorit.  Både på grund av att det är Jason Mraz som sjunger det och på grund av att den är så annorlunda.

Originalet (av Ramones):

Julmarknad

Var på julmarknad med klassen idag. Eller, det kändes mer som att hela skolan var där ^^

Tittade lite på julmarkanden, för övrigt inte har mer än vantar, mössor och smycken. Åt luch på chinabox tillsammans med två andra kompisar och vår klassföreståndare. :)

Tittade i ett par affärer efter några fina vantar, har bara finger vantar och .. ja, jag vill inte har det. Någon som vet nått bra ställe med fins vantar x] De på julmarknaden var inte tillräkligt fina.

 

Ikväll så ska jag göra marshmallow-cupcakes :) Imorgons så ska vi har lite avslutning i klassen och alla ska ta med något, det brukar bli rätt mycket att äta ^^

I'm Not The One

 

I'm Not The One - New Found Glory

Upptäckte dem för inte så länge sedan och de är faktiskt bra. Den här låten en en av de bästa på den senaste plattan Radiosurgery.

Sista "riktiga" skoldagen

Idag var det den sista "riktiga" skoldagen,  men vårt jullov börjar inte förrens efter klockan 12 på torsdag. Men imorgon så ska vi ut på stan och titta på julmarknad och lite sådant :) Det blir kul.

Det känns i alla fall skönt att det änligen snart är jullov. De senaste dagarna har varit ... väldigt långa, skulle man väl kunna säga. När alla ens krafter är slut så är det svårt att koncentrera sig och sitta och plugga. Det är inte mycket som vi har fått gjort de senaste dagarna ^^ Men det blir väl bättre efter att man har fått lite ledigt ett tag, eller? ;)

 

Karameller

 

Igår var jag hos Lisa och gjorde karameller tillsammans med henne och hennes kusiner. Att göra karameller är  inte så svårt som man kan tro. Det är egentligen bara smält socker och lite färg och smak. Det mest komplicerade är nog när man ska "blanda" smeten.

De blev i alla fall väldigt goda :)

Fototävling: JULÄr med och tävlar hos MAJZI.bloggplatsen.se. Temat är jul och jag valde bilden ovan, tycker själv att det är en väldigt julig bild :)

Tävligen hittar du >HÄR<

Tomteluva

A Thousand Years

Dagen efter lucia

 

Jag har aldig gillat den 14 december.. Varför? Jo, för att hela dagen så går man runt och nynnar på alla lucia sångerna. Även om jag bara hör den en gång så kan jag hela låten dagen efter och kan inte få den ur huhvudet hur mycket jag än försöker... Det beror nog på att jag gick luciatåg när jag gick i trean :/

Jag önskar att jag kunde säga att det för övrigt har varit en bra dag, men jag ska vara ärlig och säga att detta har varit den tråkigaste dagen på lääänge. Det är tur att det snart är lov så att man kan förnya sina krafter :⎥

 

My Nails

Gjorde dessa igår eftersom vi skulle ha gäster och då kan man ju vara lite fin. Dessutom så var temat på nobelmiddagen igår sart och vitt så det passar ju bra  :)
Sökte på Google igår och försökte hitta lite insperation och då hittade jag några som likande dessa fast mycket mer extrema och så mycket tid hade jag inte så jag förenklade dem lite. Vad tycks?

En av mina senaste teckningar


Tänkte ta och uppdatera min kategori ART med en av mina senaste teckningar :) Denna är en av de svåraste jag någonsin gjort! Det som tog längst tid, och var jobbigast, var den stickade tröjan. Tänk dig att göra en massa små, små C:n efter varandra :/ Det tod väldigt lång tid, men det var de värt :)

Vad tycks?

The Kill (Bury Me)

 

Jag lyssnar inte så jättemycket på 30 Seconds to Mars, men den här låten är väldigt bra och den är en av mina favoritlåtar för tillfället. Som vanligt så vill jag gärna att ni lyssnar på den :)

 

 

Temadagar

Både idag och igår så har vi haft temadagar i skolan, alltså inga vanliga lektioner. Dessa temadagarna har handlat lite om Alfred Nobel, men framför allt så har den handlat om nobeldagen och de olika priserna som man kan få. Vi har fått göra en del arbeten och svara på lite frågor genom att söka info på internet.
Jag vet inte om jag föredrar de här temadagarna framför vanliga lektioner. Det är bra att vi gör något annorlunda once i a while, men igår var slutet av dagen så ... långtråkig att man höll på att somna ....

Nu ska jag göra mig klar till ridningen :) Detta är näst sista gången på den här terminen, och om jag minns rätt så ska vi ha markarbete idag (det betydet INTE att vi gör saker på marken, vi rider fortfarande!). Markarbete är faktiskt något av det svåraste och jobbigaste som finns ...

Mina favorit appar - Del 1

Tänkte ta och tipsa om mina favorit appar från App Store (iPhone). Dessa är några de som jag använder mest och som jag tycker fungerar bra också vidare.. :)Picture Show - 15 kr
Den här appen kan jag verkligen rekomendera till de som vill ta bra foton med sin iPhone. Den är enkel att använda och alla de vanliga redigerings alternativen finns med, t.ex. skärpa, fokus, kontrast och så vidare. Det finns även färdiga "teman" att välja mellan om du snabbt vill få en anna touch på din bild och det går även att göra egna så att du kan ha samma inställningar på flera olika bilder.
Den är helt klart värd pengarna!Manga Storm - 0 kr [Full version: 22 kr]
Detta är nog den appen som jag använder mest. Om du tycker om manga så är det här en app som du bara måste ha.
Den har manga serier från de tre mest kända online sidorna: MangaFox.com, MangaReader.net och MangaEden.com. Man får snabbt reda på om det har kommit något nytt kapitel genom att lägga till serier i favoriter. Men det bästa av allt, man kan "ladda ner" kapitel så att man kan läsa dem även när man inte har internet. Har man inte den fulla versionen så kan man bara ha 3 favoriter och 10 kapitel nedladdade åt gången. Men har man den fulla versionen så är det obegrensat (jag har såklart betalversionen)
Ett enda minus är att den är rätt så långsam, när man ska söka efter serier och så vidare. Men när man läser så fungerar den utan problem :)


Detta är bara 2 av mina favoriter. Men jag ska skriva om några till någon annan dag :)

Oblivious

 

Den här låten ... vad ska jag säga? Den är verkligen en av mina favoritlåtar för tillfället. Älskar särskilt det, introt?. i början. Jag hoppas verkligen att Gackt kommer släppa ett nytt album inom kort, eftersom han är nästan det enda jag lyssnar på just nu. För inte så länge sedan så var det Maroon 5 som jag inte kunde sluta lyssna på men nu är det GACKT ❤ (Och han har just släppt en ny singel, det är väl så många artister gör innan de släpper ett album. Eller?)

7 December

Bilderna är tagna med instagram.

 

Nu börjar det äntligen kännas som december och jul. Jag tror att problemet var att jag ännu inte fått upp min stjärna (hade ingen krok som det kunde hänga i...) Nu när den är uppe så känns det mer som jul. (Även om jag får lite svårt att sova på grund av att den lyser upp hela rummet)

På lördag är det nobeldagen, och imorgon och på fredag så ska vi ha temadagar och den här gången så ska det vara något som har med nobeldagen. Vi har inte fått någon information, ingen alls! *sur* Så jag har ingen aning om när vi borjar imorgon... Men, jag tänker vara där halv nio. Är det så att vi egentligen börjar åtta eller något annat... tja, jag bryr mig inte den här gången. De är deras ansvar att informera oss ;)

Nu ska jag fortsätta lyssna på Gackt (❤) och kanske spela lite minecraft :) Det finns inte mycket annat att göra...

Pepparkaksbak

 

Nu har vi gjort pepparkakor så att det räcker hela julen. Vi bakar pepparkakor varje år, vem gör inte det? Men vi har alltid våran egen deg, det blir för tråkigt om man ska köpa degen. Då blir det ju inte ens egna pepparkakor. Pepparkakor är något av det bästa med julen. Jag skulle inte har något emot att äta pepparkakor året runt, men samtidigt så är pepparkakor extra goda på grund av att man bara äter dem under en månad varje år :)