Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

Lista - En låt om dagen

Har hittat en sådan där lista som nästan alla har. De flesta har med bilder och så ska man lägga upp en bild varje dag i 30 dagar. T.ex: Lägg upp en på en plats du saknar.
Nu har jag hittat en där man ska lägga upp en låt varje dag :) Så om två dagar (1 juni) kommer jag börja med den här listan och jag kommer lägga upp en låt varje dag. Får se om jag har dagens låt under den här perioden...

Här är listan:

Dag 01 – din favoritlåt
Dag 02 – din hatlåt
Dag 03 – en låt som gör dig glad 
Dag 04 – en låt som gör dig ledsen 
Dag 05 – en låt som påminner dig om någon
Dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe
Dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
Dag 08 – en låt som du kan hela texten till
Dag 09 – en låt du kan dansa till 
Dag 10 – en låt som får dig att somna 
Dag 11 – en låt av ditt favoritband 
Dag 12 – en låt av ett band du hatar
Dag 13 – en låt som är guilty pleasure
Dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska
Dag 15 – en låt som beskriver dig
Dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar 
Dag 17 – en låt som du ofta hör på radio
Dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio 
Dag 19 – en låt från din favoritplatta
Dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg 
Dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
Dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen 
Dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
Dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
Dag 25 – en låt som får dig att skratta
Dag 26 – en låt du kan spela på instrument 
Dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument 
Dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig
Dag 29 – en låt från din barndom
Dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året

Det kommer nog finnas en hel del svåra. Men det blir bara kul, då kommer jag få reda på saker som jag inte tänker på i vanliga fall :)

Hon har alla låtarna på topplistan

Upptäckte precis att Veronica Maggio har alla låtarna på sin senaste platta med bland de 30 bästa på spotify-topplistan. Visserligen så är det topplistan i Sverige. Men på topplistan över hela världen så ligger alla låtarna bland de 70 bästa, det är riktigt bra.
Jag är inte något jättestort fan av Veronica Maggio, men jag gillar hennes senaste platta väldigt mycket och anledningen till att jag ens lyssnade på den var för att jag fick veta att Christian Walz har varit med och gjort ett antal låtar. Faktiskt så har han och Veronica Maggio tillsammans skrivit de flesta låtarna.

Skulle egentligen bara …

Lämna tillbaka några böcker som jag egentligen borde ha lämnat tillbaka för en månad sedan (ooups!) men det har jag glömt bort. När jag hade lämnat tillbaka dem så tänkte jag låna EN bok eftersom annars skulle jag inte ha något att läsa. Men det slutade att jag tog med mig 10 (!) böcker hem. Men inte vanliga litterära böcker. Utan manga. Det kommer ta någon dag och sedan har jag läst ut alla. Det beror helt mycket på hur länge jag läser i sträck.


Dessa lånade jag. Plus en "vanlig" bok. Känner mig som värsta manga-nörden nu
Nu ska jag bara försöka på vilken läxa det var jag tänkte på imorse och som jag skulle göra nu. Kan inte alls komma på vad det var. Måste vara så att jag bara fick för mig att det var en läxa jag skulle göra … Hoppas det …


If You Ever Come Back

Dagens Låt: 30 Maj 2011

Det har blivit mycket The Script den senaste tiden för min del. Har precis upptäckt att de har flera bra låtar och då kan jag förstås inte sluta lyssna förren jag har hittat mina favoriter.
Den som är min favorit låt är den här:Spelista med det senaste från SonyMusic


I denna spellistan kan ni hitta de senaste låtarna från SonyMusic. Den innehåller bland annat Olle Hedbergs nya singel. Även artister som Gavin DeGrawn, Magnus Wideskog, Ell/Nikki (ESC-vinnarna), Avril Lavigne och Britney Spears kompletterar den här spellistan.
Själv tycker jag att det finns en hel del bra låtar. Många av dem har jag inte hört förut. Men det är ju allttid kul att upptäcka lite ny musik

Klicka HÄR för att lyssna på spotify.

Gårdagen och tidinställda inlägg

Idag kommer jag nog inte ha tillgång till en dator så att jag kan uppdatera bloggen. Det är ju morsdag idag Vi (jag och resten av min familj) ska först till min farmor. Hur länge vi ska vara där har jag ingen aning om. Men efter att vi har varit där så ska vi åka till mi  mormor och jag antar att vi är där resten av dagen Det brukar bli så.
Nu på morgonen kommer jag skriva lite inlägg som jag tidinställer (tack till Noor, för att hon visade mig hur man tidinställde ett inlägg! Som tack får du en vattenmelon -----> ) och som kommer dycka upp lite senare idag.
Eftersom jag inte kan skriva vad jag gör just då eller så så blir de flesta inläggen (om inte alla) om musik [!]. Men det gör väl inget?

Men nu lite om gårdagen. Jag har redan berättat att jag var på stan och jag tror att jag nämde att jag skulle sova över hos Lisa. Efter en stund så kom även Klara dit Hon kunde tyvärr inte sova över men hon stannade så pass länge så det var väl inte så stor skillnad. Jag tror att hon också skulle iväg imorgon.

Pliktskyldig som jag är, så lägger jag upp en bild


Detta var innan Klara kom, i fall ni undrar varför hon inte är med

Wonderful

Det var lite mindre än en vecka sedan som Olle Hedberg från idol släppte sin debutsingel.
När jag såg det var jag förstås tvungen att lyssna på den direkt. Jag hade inga höga förväntningar (mest för att jag inte ville bli besviken) men jag måste säga att låten faktiskt var väldigt bra.
Den sätter sig på huvudet direkt.

Klicka på bilden för att lyssna på spotify.

Har varit på stan nästan hela dagen

Det har varit lite dött på bloggen idag... Men det är väl inte så farligt att inte ha skrivit på en dag. Eller?
Har varit på stan idag Var där med min mamma men sedan hängde Lisa och hennes mamma på också
Först köpte jag inte så mycket. Eller jag tror inte jag köpte något över huvudtaget först. Men sedan när Lisa och hennes mamma begav sig hemmåt så gick jag och mamma in på Monki. Där hittade jag rätt mycket fint men det slutade med att jag köpte än tröja och en skolavslutningsklänning! Jag kommer inte att berätta hur den ser ut eftersom det är någon som inte får veta det eftersom jag inte får veta hur hennes ser ut

Nu måste jag ringa Lisa. Jag ska nämligen sova hos henne inatt så jag måste veta hur vi ska göra . . .

UPPDATERING: Glömde att jag köpte mer än de kläderna :/ Jag köpte även två hjärtan (var tvungen ^^) och två nagellack. De hade ett erbjudande på H&M, köp två betala för en.
Lägger bara upp bilder på de stackars sakerna som jag glömde bort ¨¨

Nej, så här kan det inte se ut

Nej, jag kan verkligen inte ha den här designen. Den känns inte rätt. Jag vil ha något mer färgglatt eller så. Jag tror att jag ska börja designa en ny design i helgen. Och då menar jag BÖRJA. Den här gången ska jag låta den ta den tid det tar att skapa designen. Den måste vara helt klar och jag måste veta att jag kan ha den i mer en än vecka innan jag lägger in den på bloggen. Helst ska jag väl kunna ha den i en månad.

Det jag vill ändra på är:


Bredden på bloggen: Den är alldeles för bred känner jag nu. Jag gjorde den så här bred eftersom då kan man ha större bilder. Men bilderna blir för stora och det ser ut som att jag skrivier riktigt korta inlägg.

Färgerna: Jag vill ha mer glada färger som blått eller grönt, fast jag vet inte riktigt.

Mer enkelt: När jag har gjort designen så höll jag fortfarande på att lära mig så jag ville prova på lite saker och se om de funkade. Och nu när jag vet att det gör det behöver det inte vara så överdrivet. Jag vill ha en mer enkel men ändå stilren blogg...

Tja det var väl allt som jag kom på för tillfället.

Jag har fixat till bloggen så jag är rätt nöjd nu =)Love Is Hard

Dagens Låt: 26 Maj 2011

Herregud!
Jag är helt kär i den här låten nu. Tror inte att det går en enda dag utan att jag lyssnar på den :)
Jag kan inte fatta att jag inte upptäckte hur bra den var för länge sedan. Ändå så har jag lyssnat på den förrut. Helt sjukt
.

Love Is Hard – James Morrison

Slutade tidigt (igen)

Vi fick sluta tidigt idag igen =) Eftersom högstadie lärarna ska på utbildning om de nya betygskriterierna så fick vi sluta tidigare :D Redan klockan 12. Vilket är 3 timmar tidigare än vanligt. Dessutom fick vi sluta tidigare förra vecka också (tror att det var förra veckan...)
Men det är inte helt skolfritt om man säger så. De som vi egentligen skulle ha gjort i skolan måste vi göra hemma nu ^^' Men det är det värt. Har just blivit färdig med svenskan i alla fall. Ska snart ta och börja göra lite matematik. Sen måste jag ta mig an en "icke-skolrelaterad" grej. Nämligen mitt rum. Seriöst, det ser ut som ett bomb nedslag. Har ingen aning om hur det gick till ^^

Bloggsvar

Nu har jag äntligen bloggsvar! :)
Har letat efter någon som haft en tävlig där man kunnat vinna bloggsvar i evigheter. För några dagar sedan så anmälde jag mig till en foto tävlig där man kunde vinna bloggsvar och jag blev en av de tre som man fick rösta mellan. Men sen så drog sig en annan ut eftersom hon hade fått bloggsvar av någon annan. Så både jag och den andra tävlande fick en bloggsvarsinbjudan :)
Så nu är det bara att fråga på! Om ni har något att fråga det vill säga =)


Ni kanske kan hjälpa mig??

Jag har blivit utsedd till en av de tre finalisterna som ska tävla om en bloggsvars-inbjudan. (läs mer HÄR)
Det hade varit jättekul om ni ville hjälpa mig att vinna genom att rösta på mitt bidrag (som ni också hittar HÄR). Jag vet inte/kommer inte ihåg när det vinnande bidraget avslöjas men än är det inte försent och att lägga en röst eller fler på mig är väl inte för mycket begärt?
Fast, det är ju klart. Om ni hellre vill rösta på någon annan så är det helt upp til er :)

I alla fall, HÄR hittar du inlägget där du kan rösta och där står precis hur man ska göra. Tror inte man måste ha en blogg. Men jag vet inte säkert...Bara en random bild =)

Hanging With The Wrong Crowd

Dagens Låt: 25 Maj 2011

Den här låten är så himla fin. Jag lyssnade på den för första gången ... för två dagar sedan, tror jag. Det var efter att jag sett filmen Remember Me. Jag letade upp albumet med filmusiken på Spotify och denna blev en av favoriterna.
Förrensten så måste jag verkligen tipsa alla om den filmen. Såå himla bra den var. En av de sorgligaste filmerna jag sett ever. Känndes som om jag skulle börja gråta :x

Hanging With The Wrong Crowd
Ed Harcout

Tävlar


Är med i en tävling
igen =) Den här gången så är det en tävling som hålls http://antonsfoto.webblogg.se/. Temat är vår sommar och man kan vinna en reflexskräm från http://johanpixels.se/webbshop/.
Jag tävlar med bilden ovan. Önska mig lycka till ;) Och varför inte delta själv?


Mår inte så bra...

Jag vet inte om jag mådde bra imorse eftersom jag var väldigt stessad. Vi börjar alldeles för tidigt.
Men när jag kom till skolan så dröjde det inte länge förren jag lände att jag inte mådde så bra. Men jag tänkte att det kanske skulle gå över. Men det gjorde det inte :(
Så nu sitter jag hemma men en huvudvärk som håller på att ta död på mig och jag mår illa.
Huvudvärks tabletterna är slut. Det finns aldrig några när jag behöver dem som mest.
Nu börjar jag bli hungrig så ska se om jag hittar något att äta :P

Förresten så har jag lagt till en sak i menyn:


Nu kan ni se några av mina spotify listor :)     
Det är långt ifrån alla, jag har säkert rum 25 eller så och jag
orkar inte ha med dem alla.

Klumpig ^^

Känner mig jätteklumpig nu!
Jag skulle måla naglarna och så råkade jag välta den lilla ... (hmm) flaskan. Då var jag tvungen att springa och hämta papper och på vägen dit krockar jag med två dörrar och gud vet vad mer.
Nu vågar jag inte resa mig igen, vill inte riskera en hjärnskakning (haha).
Det kanske inte låter så farligt att springa in i en dörr eller två men jag känner mig rätt så mörbultat nu ^^
Den nya designen

Tja, jag blev inte helt nöjd med den nya designen faktiskt. Den är jättefin och så. Men den känns inte riktigt rätt.
Men headern är jag super nöjd med :)
Men men. Jag orkar inte göra en ny design redan så bloggen kommer antaglien att se ut så här ett tag...

Uppdatering: Bytade bakgrund och nu känns det lite bättre. Får se hur jag gör...
. . .


Det var allt jag ville säga. Det blir nog inte fler inlägg idag eftersom jag måste göra matte och så måste jag öva lite till NO-provet som är imorgon (och som egentligen skulle ha varit i fredags ...)


Hehe, konstig bild. Men whatever :P


Är med i en tävlingNu är jag med i en foto-tävling och jag tävlar med bilden ovanför.
Tävlingen finns på den här bloggen ---> http://beautyphotos.bloggplatsen.se/
Och inlägget med tävlingen hittar du HÄR.

Jag valde denna bilden eftersom den är en av de senaste bilderna som jag tagit och som jag är mest nöjd med.
Jag vill vinna denna tävlingen eftersom jag jättegärna vill har blogsvars inbjudan. Jag har letat länge efter någon som har en tävling där man kan vinna en eller som kan tänkas ge bort en av andra skäl.
När jag hade bloggplatsen så fanns det redan en frågeruta och det saknar jag i den här bloggen så det hade som sagt varit väldigt kul om jag kunde få vinna den här tävlingen.

Ny design

Japp, ny design på väg.
Den är inte helt färdig, det finns lite småsaker kvar som ska fixas till. Så vi får väl se när den dyker upp :)

En liten tjuvtitt:Det var inte mycket till tjuvtitt men ändå.
Det nya designen är väldigt ljus. Det ser man i alla fall.

Flowers, Love, Happiness. All you need to live

Ph: taget av mig

Selfmachine

Dagens Låt: 22 Maj 2011

Världens coolaste tjej som sjunger en sjukt bra låt. Kan det bli bättre?


Filmkväll

På vägen hem från ribban så stannade vi och hyrde några filmer.
Efter en stund i hyrbutiken så bestämmde vi oss för de här två:

En heldag på Ribban

Har just kommit hem från ribban efter stt ha varit där nästan hela dagen.
Min kompis Lisa, hennes pappa fyllde år igår så vi var där och gratulerade honom. Det var kul och vi hade jättebra väder hela tiden, fast det blåste lite mycket...
Jag tog lite bilder där. Dock inte så många på de som var där.


Så nära

Har inte tömt min kamera på länge så jag gjorde det precis och då hittade jag lite bilder från ESC.
(Fotade tv:n...)


Sverige på första plats!!!!
Det hade gärna fått förbli så.

Men Azerbadjan (Gaahh hur stavar man det?!?!?!) var tydligen mer "popular" är Sverige :P
Den SVENSKA pokalen. Den är faktiskt gjord i sverige av en SVENSK designer.

Veet. Bilderna är väldigt sena. Men ändå... :)

Senaste

De senaste dagarna har jag börjat rita med penna och inte på datorn. Det var rätt länge sedan jag ritade ("på riktigt") så jag bestämde mig för att det var dags att plocka fram blocket igen :)

Här kommer det senaste:
orkar inte redigera bilden så den får va' blå.... :/

Chasing Pavements

Dagens Låt: 21 Maj 2011

Det är något särskilt med detn här låten, men kan inte riktigt sätta fingret på vad... Hmm, bara att lyssna på den en gång till och en gång till efter det. Så kan det ju hålla på hela dagen. Inte för att jag har något emot det :)

http://2.bp.blogspot.com/_RfJNKEldNSg/TO6jK__yp4I/AAAAAAAABCA/iB52lGvybI0/s1600/adele.jpg

Trött...

Nu är jag rätt trött efter att ha varit och ridit. Det var i och för sig mer än en timme sedan jag kom hem, men ändå.
Har tråkigt och vet inte vad jag ska göra. Vill bara att Vampire Diaries ska börja så att jag kan se det.

I brist på annan sysselsättning så har jag skapat en spotify-spellista med lugna och fina låtar :)
Ta en titt och se om du hittar några nya favoriter:

Klicka HÄR för att komma till spellistan.

Uppdateraingar

Läste nyss att blogg.se kanske skulle uppdateras lite (idag?) och under den tiden så kommer det inte gå att blogga...
Så om jag inte skriver något mer idag så vet ni varför :P

UPPDATERING!: Det har inte varit något problem för mig att komma in på min blogg. Så jag vet inte riktigt vad det var för uppdateringar som de skulle göra...

Born This Way


Ni har väl inte missat Lady Gagas nysläppta album?
Hennes nya stil är mycket hårdare än den galma Gaga-stilen. Men det känns mer som hennes egna stil.
Själv tycker jag att albumet Born This Wa är lite för mycket för mig och inte riktigt i min smak. Men smatidigt tycker jag fortfarande att hon är grymt bra och hon kan nog bli en av de största artisterna på 2010-talet. Det ska bli intressant att ser hur/om hennes stil ändras mer med åren.

Bästa låtarna enligt mig:

Born This Way

 

Hair

Måste pluggaPlugga är något av det tråkigaste som finns, men det måste göras.
Jag har NO-prov imorgon och jag känner att det finns vissa saker som jag måste öva lite mer på.
Så nu ska jag låta datorns batteri ta slut och gömma laddaren så att jag inte kan sätta på den igen :P

Blackbird

Dagens Låt: 19 Maj 2011

Den här låten var med i tv-serien GLEE för några veckor sedan. Här om dagen så letade jag upp den på spotify och nu kan jag inte låta bli att lyssna på den hela tiden. Jag lyssnar säkert på den 10 gånger om dagen, minst!
Låten framförs av Chris Colfer (spelar Kurt i GLEE).

 

Konsert

Min kompis, Klara, går i musikklass och idag så ska hennes klass (och 8:an och 9:an?) ha konsert. Jag och Lisa ska dit och kolla :D
Har aldrig varit på konsert på deras skola förut fast de redan har gått där i snart ett år :O Så det ska bli kul.

Nu ska jag bara ställa in DVD:n på inspelning så att jag inte missar GLEE. Sen måste jag sticka om vi ska hinna med bussen.

Slutar om: 1 timme och 10 minuterBilden är från min deviantART.


Snart dags för sista lektionen. Fick nyss veta att vi ska ha matte, fast vi brukar ha svenska.
Det är faktiskt ett problem eftersom jag inte har med mig matteboken. Jag trodde ju att det skulle vara svenska :/

Nu ska jag hitta någon bra låt att lyssna på :)

Cupcakes is Love

Wonderchild

Dagens Låt: 17 Maj 2011

En av de bästa låtarna av Christian Walz, tycker jag. Om ni inte har hört någon låt av honom så
borde ni verkligen lyssna på denna.


 

Chuck

Snart är det dags för Chuck.
Det slutade väldigt spännade och sorgligt förra veckan så vi får väl se vad som händer idag. Ni som också följer Chuck vet vad jag pratar om.

I'm Not A Girl, Not Yet A Woman

Dagens Låt: 16 Maj 2011

 

I used to think
I had the answers to everything,
But now I know
Life doesn't always go my way, yeah...
Feels like I'm caught in the middle
That's when I realize...


I'm not a girl,
Not yet a woman.
All I need is time,
A moment that is mine,
While I'm in between.


I'm not a girl,
There is no need to protect me.
It's time that I
Learn to face up to this on my own.
I've seen so much more than you know now,
So don't tell me to shut my eyes.I'm not a girl,
But if you look at me closely,
You will see it my eyes.
This girl will always find
Her way.

I'm not a girl
(I'm not a girl don't tell me what to believe).
Not Yet a woman
(I'm just trying to find the woman in me, yeah).
All I need is time (All I need),
A moment that is mine (That is mine),
While I'm in between.

I'm not a girl
Not yet a woman
All I need is time (All I need),
A moment that is mine,
While I'm in between.

I'm not a girl,
Not yet a woman.

Bloggtips

För någon dag sedan så länkade min vän Lisa mig i hennes blogg, så nu tänkte jag länka henne tillbaka :)
Och det passar ju väldigt bra nu när jag precis har hjälp henne att byta blogg design.

----> lisaelvira.bloggplatsen.se <----

Sverige nära att ta hem segern för första gången sedan 98


Igår var det, som de flesta antagligen vet, Eurovision Song Contest - Finalen.
Sverige  ledde under en lång stund. Vilket många svenskar inte hade väntat sig. Men Azerbaijan tog sedan ledningen och vann. Det är 4:de året som de är med.
Sverige var nära en andra plats men Italiens tolva i sista sekund gjorde att Sverige fick en välförkänt tredjeplats.


Eric Saade var nog väldigt nöjd med sin placering, eller vad tror ni? :)


Fuzzy Blue Lights

Dagens Låt: 14 Maj 2011

Jag fullkomligt älskar den här låten <3 Mer än så kan jag inte säga (skriva).

Fuzzy Blue Ligths - Owl City

 

 

Madness Of Love

Dagens Låt: 13 Maj 2011

Eftersom Eurovision Song Contest inte är slut en så passar jag på att ha ännu en ESC-låt som dagens låt.
Dagens låt framförs av Raphael Gualazzi från Italien.
Jag gillar den här låten fast den inte riktigt är min musikstil. Men den har något som gör att jag inte kan låta bli att tycka om den.
Här kommer den:

Den här gången lägger jag in låten så att man ser videon, jag gör det eftersom det blir ännu bättre när man ser honom spela piano :)

 

 

Eurovision Song Contest - Semifinal 2


Ikväll är det dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest.
Vem håller ni på? 
Själv håller jag på Danmark, med det underbara låten "New Tomorrow", och Lettland, som har låten "Angel in Disguise". Självklart måste Sverige också gå vidare :)
19 stycken länder tävlar ikväll men bara 10 stycken kommer att gå vidare till finalen på lördag. Svårt val för oss tittare när hälften ska bort.

Lite bilder på några av de tävlande:

Tvillingparet Jeward

Det danska bandet A Friend In London

Från Lettland, Musiqq

Mika Newton, från Ukraina

Det var bara 4 av dem.

Vill du veta mer om de tävlande elelr kanske om själva tävlingen så kan du gå in på http://www.eurovision.tv/page/dusseldorf-2011

 

 

Da Da Dam

Dagens Låt: 11 Maj 2011

Paradise Oskar tävlar i ESC med låten "Da Da Dam". En vinnare? Helt klart.
Det var inte många bidrag igår som var bra. Det största problemet som de flesta hade var att de inte kunde sjunga...
Men låten "Da Da Dam" fick en plats i mitt hjärta direkt. (nästan i alla fall...)

Lyssna och njut!


Nach meinem Herzen, alles ist schön

Delar med mig av några bilder som jag tog för en stund sedan.
11 maj 2011


TJOO! Haft en bra dag?
Det har varit underbart (men samtidigt plågsamt) varmt idag! Trodde jag skulle DÖ under sista lektionen. Satt och fläcktade mig med allt jag kom åt.
Just nu sitter jag och bara tar det lungt tills jag ska ta itu med engelskan. Vi har prov imorgon och jag måste öve åtminstånde lite så att jag inte ångrar imorgon att jag inte gjorde det.
JAg kan inte låte bli att längta till imorgon fast vi har prov. Vi kommer nämligen att få sluta tio i tolv imorgon. Visserligen slutade vi tidigt idag med, 20 i två.


Målar med vattenfärg på datorn

Japp, du läste helt rätt. Men jag menade inte riktigt det som du kanske tror...
Jag har nänligen ett program på min dator som heter ArtRage. För att använda detta programet så ska man helst ha en ritplatta som man kopplar till datorn.
Med ArtRage kan du använda alla möjliga ritverktyg. Målarfärg, vattenfärg, bläckpenna, vanlig blyerts, tuch, ja allt möjligt finns det att använda.
Man kan dessutom använda olika sorters papper. :)
Det är som att rita som vanligt, trycker man hårt så blir det skarpare (beror på vilken penna man anväder) och om man bara ritar lite löst så blir det inte så skarpt.

Bilden nedan är gjord med vattenfärg;

Talking To The Moon

Dagens Låt 9 maj 2011

Jag har lyssnat på Bruno Mars väldigt mycket den senaste tiden. Alla hans låtar är helt otroligt bra så det var svårt att välja en. Så därför kommer jag inte att välja :)
Det blir helt enkelt den låten som jag lyssnar på just nu:


Talking To The Moon - Bruno Mars

9 maj 2011


Det fina vädret är tillbaka igen :) Blir på så himla bra humör av bara det, dessutom blev jag (och resten av klassen tror jag) överlycklig när vi fick veta att vi slutar tio i tolv på torsdag! VI går alltså bara i skolan i 4 timmar.
I vanliga fall så går vi i skolan ca 7 timmar på torsdagar. Snacka om stor skillnad!

Just nu sitter jag och lyssnar på Bruno Mars. Han är så himla bra och man blir på så himla bra humör av hans låtar, inte för att jag behöver det nu ;)
Det blir nog en Bruno Mars låt som dagens låt idag, ska bara bestämma vilken...


Hahah, jag gillade den statusen att jag var tvungen att spara den. :)


Taken By A Stranger

Dagens Låt: 7 Maj 2011

Lena Meyer-Landrut vann ESC förra året med låten Satellite. Detta året ska hon vara med igen. Tyskland valde att detta året låta Lena sjunga 12 låtar och esdan fick folket i Tyskland välja en av de låtarna.
Jag tycker att flera av de låtarna som hon fick sjunga var bra och jag kan hålla med om att den låten som vann är en av de bästa. Men jag tycker att den allra bästa låten är Good News, enligt mig


Taken By A Stranger - Lena Meyer-Landrut

Angående drop-down menyn..

På min dator så funkar drop-doen menyn jättebra. Men jag har märkt att den inte funkar lika bra på andra datorer..
Så ifall min blogg ser helt missbildad ut på din dator så får du uräkta för jag vet inte hur jag ska lösa det här!

Så här ska den  se ut:

Drop-down?

ARRH!
Jag kan inte bestämma mig, ska jag ha drop-down meny eller inte. Jag vill jättegärna ha det men jag får inte riktigt till det. Det blir inte precis som jag vill... Allting funkar jättebra förutom att jag inte lyckas lägga till en bakgrund bakom själva menyn... Någon som vet hur man gör och kanske kan ge lite tips???

Ni som inte vet vad drop-down mey är förnågot: Kolla längst upp, ovanför min header där står det bland annat startsidan, kategorier och så vidare....

UPPDATERING: Jag fixade det till slut :)

Dansshow snart..

Just nu skypar jag med Noor :)
Jag skaffade skype för inte så länge sedan och igår så började jag använda skype på "riktigt".

Idag, eller ikväll så ska jag till en dansshow som vår skola har varje år. Upp till och med 6:an så har man dans på shemat och på dansshowen så får man visa upp danserna.
I år ska jag inte vara med på dansshowen eftersom jag går i 7:an, men min lillebror ska vara med så jag och resten av min familj ska gå och kolla :)

Sigge♡


För 6 år sedan exakt så föddes en liten katt på samma gata som jag bor. När han kom ut trodde man att han var död eftersom det såg ut som att han inte andades. Men han levde.
Och några månader senare fick han flytta in hos mig och min famlij. Han levde som de flesta andra katter som bodde i stan. Men idag, 6 år efter att han föddes, finns han inte längre. Förra sommaren blev han så sjuk att han inte längre ville äta. Han blev magrare och magrare och vetrienärerna kunde inte göra något för att hjälpa honom.
Vi blev tvungna till att avliva honom.
Han föddes 05-05-05 och blev bara 5 år...

Många (eller några stycken iaf) frågade ett tag efter att vi hade avlivat honom om vi inte skulle skaffa en ny katt. Men jag vill inte ha någon ny katt. Jag kommer inte att kunna ersätt Sigge.
När någon frågade min pappa om vi skulla skaffa en ny katt å svarade han något som jag verkligen höll med om:
"Jag vill inte ha en katt,
Jag vill ha Sigge"
Dem orden hör jag varje gång någon frågar mig nu.
För mig var Sigge en viktig del av familjen och det går inte att ersätta en familjemedlem.
Sigge, jag kommer aldrig att glömma dig och jag kommer aldrig, ALDRIG att ersätta dig med någon annan.
Bara så att du vet, för jag kommer inte ihåg om jag någonsin sa det till dig.

StrawberryDen är vädligt redigerad, men själva jordgubben har jag gjort själv. Virkade den på slöjden idag ^^
Ögonen och det andra har jag lagt till i datorn..

Onsdag

Då var det onsdag igen. Tiden går så himla snabbt, om bara ca 30 dagar så slutar skolan.
Idag är en kort skoldag, jag slutar redan tjugo i två.
Skriver kanske mer då, men idag ska jag stänga av min dator så att jag inte kan bli frestad till att använda den. Jag har blivit lite beroende av den märker jag och dessutom så har jag kemi-förhör imorgon och jag måste öva ^^

Att springa i regnet är ingen höjdare

Har precis varit ute och sprungit. Hade bestämmt mig för det innan idag, men så började det regna och jag visste inte om jag skulle göra det eller inte. Men det regnade ju inte så mycket så jag gjorde det i alla fall.
Men jag har ju alltid sådan otur, så precis när jag skulle gå ut så ökade regnet. Men jag spang i alla fall, det är ju lika bra att få det gjort. Men nu ångrar jag det lite efter som jag är helt plask våt.
Men men, jag kommer ändå att bli ännu våtare efter att jag har tagit en dusch, så det gör väl inte så mycket antar jag..
Hoppas att det serveras en liten fika när jag har duschat klart... :P

Vatten på fönsterrutorna


Designa en bakgrund till din blogg

Här kommer ett tips som jag tror att många som har en blog kan ha nytta av. Nämligen hur du designar en egen bakgrundsbild till din blogg.

Det du behöver göra ät att gå till en sida som heter http://www.patterncooler.com/editor/
Där finns det flera bakgrunder att välja mellan, så om du väljer en av dem så kan du sedan redigera alla färgaer och få den att se ut precis så som du vill ha den.
Ibland kan det vara lite svårt att hitta en bakgrundsbild som matchar ens blogg med färger och så. Men på den här sidan så kan du ha exakt samma färg som du har på texten eller liknande :)

What I Wouldn't Do

Dagens Låt: 3 Maj 2011

 

 

Bilder: Valborg

Jag tog llite bilder när det var valborg så jag tänkte nu lägga upp de som jag blev mest nöjd med.Tips: När du ska öva inför ett prov/förhörNu har jag suttit och övat på inför mitt kemi förhör, så nu tänkte jag ge lite tips på olika sätt man kan öva på när man har prov eller liknande. Det är inte säkert att någon av de här sätten funkar för dig. Det är olika beroende på hur man lär sig saker. Man får helt enkelt hitta det perfekta sättet för en själv :)

Jag tänkte börja med det sättet som jag själv använder. Nämligen att skriva enga frågor om texten som man ska kunna.
Plocka ut det som du tycker är viktigt och skriv frågor till det. Även om du har fått ett papper med instuderings frågor så är det lättare att lära sig om man själv har formulerat frågan.

Ett annat sätt är att göra en massa anteckningar eller bara skriva allt som står i texten men man skriver det helt med egna ord. Det är lättare att komma ihåg ens egna förklaringar en de som står i skolböckerna.

Sista tipset är att du kan först läsa ett litet stycke och sedan återberätta för dig själv vad som stod i det stycket. Sen tar du större och större stycken hela tiden och tills sist kan du väl hela boken utantill :)
Detta tränar också ditt minne väldigt mycket.


BlogLovin'

Ska bara knyta min blogg till BlogLovin', så bry er inte om detta inlägget...

Följ min blogg med bloglovin

Satan I Gatan

Dagens Låt: 2 maj 2011

Jag gillar egentligen inte Veronica Maggio så himla mycket men när jag fick veta att Christian Walz hade varit med och gjort hennes senaste skiva så kände jag mig tvungen att ge den en chans och det fanns fsktiskt flera låtar som jag tyckte var bra.
Denna är en av dem:2 Maj 2011

Idag kom jag till att tänka på att det är en ny månad :/ Eftersom det inte var skola igår så tänkte jag inte på vad det var för datum så jag missade att det var 1 maj...
Imorse så trodde jag att jag hade himla mycket att öva på till imorgon, men det har jag som tur inte eftersom vårat kemi-förhör blev flyttat så ny behöver jag inte sita hela kvällen men kemibkoen under näsan, jag kan ocskå till bringa en del av tiden med matteboken :P

Ny blogg

Nu har jag skapat en ny blogg. Men eftersom jag har skrivit så mycket på min förra blogg så kommer jag att flytta flera av de gamla inläggen till den hät bloggen :) Det kommer ta sin lilla tid, men det är det värt.

Jag har haft blogg.se innan men då fattade jag inte så mycket av de koder som man måste använda för att ändra sin blogg design. Men nu har jag lärt mig lite mer om det så jag bestämde mig för att flytta tillbaka till blogg.se efter att ha använt bloggplatsen i några månader.
På bloggplatsen är det väldigt begränsat vad gäller bloggdesign. På blogg.se kan man göra precis vad man vill med sitt bloggutseende. Dessutom så är det mindre reklam på blogg.se ^^

Tja, det var väl allt jag hade att skriva den här gången.

Om mig


Maja Åkesson

Mitt namn är Maja och jag är 15 år. I min blogg så skriver jag om mitt liv och saker som jag tänker på.
Jag tycker väldigt mycket om att fotografera och teckna, så det blir en hel del foton på bloggen och även flera teckningar.
Jag fotar med en Canon PoweShot SX120 IS, det är ingen systemkamera men jag är nöjd med den endå. Den har alla grundläggande funktioner som en systemkamera har och ett stort plus är ju att den är så liten att man kan ta den med sig var som helst :)

Jag tycker även väldigt mycket om musik, vilket de flesta nog gör. Men jag fått som vana att vilja dela med mig av all musik som jag tycker om, vilket är en av anledningarna till varför jag skaffade min första blogg för ca 1 år sedan.
Jag försöker att lägga upp en låt om dagen, men även skriva en rad eller två om låten. För varje låt har sin historia och historian är olika hos olika personer. Jag försöker även tipsa om lite nya album. För nya album kommer det ju hela tiden, men det är ju inte alla som är bra.
Eftersom jag har är ganske så utbredd musiksmak och kan lyssna på allt mella klassisk musik till punk så tror jag nog att du kan stöta på en del låtar som du kan tycka är bra. Fast inte om du lyssnar på rappmusik, det är nog den enda musikstilen som jag inte alls kan lyssnar på.