Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

...

Tumblr_m2jj49sr1o1rsi9odo1_500_large

ValborgBild från förra året


Eftersom det är valborg idag och man ska fira att våren är här så ska ska vi hem till mina kusiner. Det blir väl lite grillning och om vi orkar och har lust så blir det väl även att vi går och tittar på en brasa. Brasor är fina, men det här med eld är inte riktigt min grej .... Jag kan inte ens lämna ett värmeljus för sig självt i tre sekunder utan att oroa mig för att det ska börja brinna :/

 

Ingen mer ChuckSista avsnittet av Chuck sändes egenligen i onsdags men eftersom jag missade det då så jag det nu imorse. Kan inte fatta att det inte kommer att bli fler avsnitt av Chuck längre. Har följt Chuck varje vecka i säkert två år, det känns så tomt att veta att det är slut. Det kan bero lite på att jag inte är särskilt nöjd med slutet. Det är så många saker som jag vill veta, så många saker som man inte fick veta hur det gick med.
Får väl ta och se om serien någon gång, för jag kommer att sakna alla från Chuck. Det känns alltid som att man har lärt känna karaktärerna från en serie om man har följt den länge :)


 

Lite allmän info

http://i46.tinypic.com/ipyvco.gif


Listan kopierad från Noors blogg. Fast med mina egna svar, förstås.

Namn
- Maja
Födelsedatum – 18 Mars
Stjärntecken – FIISK :)
Bor – Malmö
Ögonfärg – blågrå, tror jag :/
Hårfärg – Blond
Skostorlek – 40,5 (det finns inte så det blir 41 ..)
Längd - 179,5 com
Vikt – 65-67
Är du smal eller tjock – inget av det
Höger eller vänsterhänt – högerhänt 
Har du någon piercing – nä....
Har du någon tatuering – nej men vill ha. om några år. en liten.
Tre dåliga vanor – inte göra saker i tid, städar aldrig mitt rum - om jag inte absolut måste ... -
Tre bra vanor – ... det är svårt att komma på, man tänker nästan bara på sina sämre sidor och inte så ofta på det som faktiskt bra.. så jag vet faktiskt inte :/

Vad gör du på fritiden – Sitter vid datorn... springer, rider och tränar thai boxning. Träffar kompisar och lite annat
Favoritmat – Spagetti carbonara & wokad köttfärs blandat med ris :P
Favoritdricka – ... vatten ?

Favoritfärg – röd.
Favoritveckodag – fredag ;)

Bor du hos dina föräldrarja
Har du några syskonja, en lillebror
Om ja, vad heter domMåns
Sommar eller vinter: Det blir nog sommar :)

5/6Don’t dress up your children like dolls from your past
Or They’ll run from you madly, they'll never look back
And when they grow older, they’ll do just the same
The world’s a reflection of how children play

Quotes

538822_2979699614918_1334752106_32356601_1991184469_n_large

Tumblr_m2mt4z6tlm1rsi9odo1_500_large

paus

Har mycket kommande prov och andra läxor som jag måste ta i tu med. Därför kommer jag att ha en blogg paus i några dagar. Kommer inte att blogga igen förren på lördag, bara så att ni vet och inte tror att jag har övergett bloggen :P

tjugofjärde aprilIdag fyller min lillebror år, så vi kommer att ha en massa gäster här vid 6 tiden. Detta innebär att jag måste ta mig an den röraran som i vanliga fall brukar vara mitt rum. Egentligen så förstår jag inte riktigt meningen med det eftersom det nästan inte är någon som tar sig hela vägen upp, utan de flesta brukar stanna på nedervåningen. I princip de enda som kommer upp är du mindre barnen som tycker att det är tråkigt att stanna kvar där nere.

Uprising


om promenader och jobbiga situationer

 

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=247c362335&view=att&th=136dfa290cadd941&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_ziuPavPa2_6jv2QsdmrV0&sadet=1335192160729&sads=qfJVPPdRkJ7KkY1gXQvbUSQKpdo


Idag har varit en sån där dag som man bara vill ska ta slut. Dessutom så har det varit en ganska jobbig stämning i klassen idag. En klasskamrat har mist en familjemedlem. Det är obekvämt att inte veta vad man ska säga, man kan inte veta hur det känns för den personen. Jag tycker att det känns ännu jobbigare i och med det faktum att samma sak hände för nästan exakt ett år sedan, då var det en annan klasskamrat som förlorade en familjemedlem.

Men även förutom det så har det varit en jobbig dag. Någon som kommer ihåg att jag skrev om en mattediagnos i fredags? Jag tyckte att den var lätt, och det var den ju i och för sig... Men i alla fall, när jag fick tillbaka den så tittade min mattelärare på mig och sa "Maja .. detta är knappt godkänt".
Jaha. Men jag fick ju bara tre fel? Och två av de felen fick jag på en fråga som jag hade missupfattat. Godkännt eller inte .. det spelar inte så stor roll den här gången - men det gör det ju förstås på provet :/

Sedan var det ju det här med förhöret/provet på idrotten. Som jag, precis som alla andra, inte hade övat på... Säg att jag får skylla mig själv, att jag borde ha övat nu när vi till och med fick mer tid än planerat .. säg det gärna, men jag vet redan om det.

För att få den här dagen att bli åtminstånde lite bättre så tog jag en liten promenad efter skolan. Ja, det hjälper faktiskt. Tog med mig några låneböcker som jag behövde lämna tillbaka.
Gjorde några GIF bilder under promenaden, har hittat en app som man kan göra GIFs i - det finns ju appar för allt.får inte låta latheten ta över, får inteHar gått omkring hela dagen i mjukisbyxor. Jag kände mig så slö och hängig, jag hatar att känna mig så. Därför bestämmde jag mig för att springa en runda, och herregud vilken skillnad det gör. Jag blir ju trött av att springa men samtidigt så känner jag mig piggare. Och all syre som man får i sig gör att det blir lite lättare att tänka.
Jag har bestämt mig för att springa tre till fyra gånger i veckan och dessutom försöka öka mitt tempo. När jag springer så långsamt som jag brukar göra i vanliga fall så blir jag inte så uttröttad - inte nu längre i alla fall - jag får bara ont i benen. Och det är ju bättre kondition jag vill ha, inte starkare ben...

Bach, Litz, Chopin, Pachelbel

 

Jag är svag för klassisk musik. Jag tror inte att det är många som vet om det.
Klassisk musik är så fint och så enkelt. Men det bästa är nog ändå fiolstycken. Ave Maria av Schubert eller Pachelbels Canon In D Major är nog mina favoritstycken. Men det finns nog inte ett bättre pianostycke än La Campanella av Franz Litzt.
Ni kanske inte fattar vad jag pratar om eller så förstår inte helt enkelt inte hur någon kan lyssna på klassisk musik. Men det är inte så att jag lyssnar på klassisk musik hela tiden, jag vill gärna vara på ett särklit humör innan jag sätter på ett fiol- eller pianostycke, annars förstör jag själva känslar från låten. Så jag lyssnar mest på klassisk musik när jag inte känner något att. När det är fritt fram för musiken att bestämma hur jag ska känna.

Några spotifylistor, om det är någon som är intresserad:
Mina favoritstycken av klassisk musik (lite blandat)
Mina favoritfiolstycken

om diagnoser och konsten att inte sova under en lektion


Så här såg man ut idag, med ny tröja och allt


Fredagar är sådana dagar då man får tvinga sig själv ur sängen, glömmer bort frukosten och inte orkar konsentrera sig på vad läraren säger.
Idag var det en extra jobbig dag. På svenskan läste vår lärare för oss - vi håller på med ett bokarbete och när alla är på samma sida i boken så brukar hon läsa lite för oss ur den. Jag kan med all säkerhet säga att hälften av alla i min klass låg och sov och de som inte gjorde de hade i alla fall pannan vilande mot bänken. Alla utom jag och någon mer. Jag lät bli, dels för att visa lite respekt mot läraren, jag skulle gissa på att det inte är så kul att läsa för en klass där alla sover, men dels också för att ... hur bekvämt är det att ligga lutandes över hela bänken? Inte särsklit bekvämt alls.
Men dagen har också bestått av matte-diagnoser - som är så lätta att man måste vänta fem minuter mellan varje fråga om man inte vill bli färdig på en kvart - och en hemkunskapslektion där bara några få hörde över huvudtaget tre ord av vad den där mannen sa.

En jobbig dag som ska avslutas med lite roligare saker. Först är det ridning som gäller som vilken fredagseftermiddag som helst. Är är det 30 minuter göra-sig-i-ordning som gäller innan jag ska hem till en kompis vars mamma fyller år. Så jag och en massa andra personer, ska spendera kvällen hemma hos dem.

 

Revolutioner och inbakade flätor.Ska ha SO nu. Vi skriver om revolutioner.
Noor gjorde en inbakad fläta på mig under rasten. Inbakade flätor är fint, jag har försökt lära mig hur man gör men det är i vilket fall som helts omöjligt att göra det på sig själv.

Fint.Source

Living in the moment


Klicka på bilden eller HÄR för att lyssna på låten.


Living in the moment. Den låten är så himla bra. Texten till den innehåller så många bra ord och meningar.
Ni måste verkligen lyssna på den, så är det bara ;) >>Klicka nu här för att lyssna<<

 

I will not waste my days
Making up all kinds of ways
To worry about some things
That will not happen to me

So I just let go of what I know I don't know
And I know I'll only do this by
Living in the moment
Living my life
Easy and breezy
With peace in my mind
I got peace in my heart
got Peace in my soul
Wherever I'm going, I'm already home
I'm Living in the moment

Ny bloggdesign


cmd + r (mac) eller f5 (pc) om du inte ser den nya designen

Förra gången jag bytade bloggdesign så uppdaterade jag bara lite med en ny header och en ny bakgrund. Men i sin helhet så var den väldigt lik den jag hade innan och nu kände jag att det var dags att byta igen. Dessutom så hade jag tröttnat på alla pastelfärger och ville ha något annorlunda den här gången.
Jag är väldigt nöjd med den här designen, så jag kommer nog att ha den ett tag.

 

three degrees celsius and the sun is shining so brightAlltid när jag vaknar och det är sol ute så utgår jag direkt från att det kommer bli hyffsat varmt och fint väder hela dagen. Men bara för att det är sol så betyder inte det att det är varmt. För om det står 3 grader på temrmometern så är det antagligen 3 grader ute. :/
Så imorse när jag gick ut med världens tunnaste jacka och ingen kofta under så höll jag i princip på att frysa ihjäl. Och det värsta är väl att jag lär mig aldrig, jag tror alltid att det är varmt om det är sol ute.

Har för första gången på länge inga läxor att göra så idag ska jag ta det lite lungt och slappa lite. Ikväll ska jag till thaiboxningen, var inte där förra veckan så jag känner mig lite ... ur form?

 

onödiga saker som kan vara bra att ha & en ring
Var hos optikern i eftermiddags och efter det så fick jag lite saker med mig hem. Några gem - har behövt nya.. - en anteckningsbok och en ring. Gemen och anteckningsboken är från Lagerhouse. De har så många fina anteckningsböcker att jag skulle kunna köpa dem allihop.
Ringen köpte jag på JC, eftersom jag nästan bara köper smycken (förutom örhängen) när de är på rea så passade jag på att köpa den här ringen nu är den nedsatt till halva priset. Det är en sån där fin dubbelring -  har försökt hitta en sådan som jag gillar men har inte hittat någon, förren idag :)

Love is a Four Letter WordKan inte sluta lyssna. Så himla bra, kan nästan inte fatta att det äntligen är här. Nästan hälften av låtarna har jag ju hört innan, han släppte några som singlar under april månad, men  det var ändå sju nya låtar som jag aldrig hade hört och de som jag redan hade hört hade jag ju bara hört några enstaka gånger så det räknas ändå som nytt.
Det bästa med detta albumet, är att flera av låtarna låter som "den gamla Jason". Så som han lät för några år sedan. Så som han låter på de låtarna som man inte kan köpa, de som han bara har spelat live. Men det är flera av de låtarna som är mina favoritlåtar.
Vissa av låtarna är ju såklart bättre än de andra. Men det har ännu aldrig funnits en Jason Mraz-låt som jag inte har tyckt om. Det går bara inte. Så ni föstår säkert att jag älskar alla låtarna på skivan.
Men de som jag tycker allra bäst om är:
93 Million Miles (behövde inte ens lyssna på hela albumet för att veta att denna skulle bli min absoluta favorit)
Living In The Moment
The Woman I Love
Everything Is Sound

Är så himla glad. Vet inte vad jag ska ta mig till.

 

Röd.
Färgade topparna i går. Röd dip dye. Har velat göra det skitlänge så kan inte riktigt fatta att jag faktiskt har gjort det. Var lite nervös över att det inte skulle bli bra, men jag är riktigt, riktigt nöjd :)
Vad tycks? :D

Hos NoorJust nu är jag hos Noor, vi har ett musikarbete som vi måste göra klart innan imorgon. Som vanligt så är vi ute i sista minuten. Vi gör en rapplåt, själv lyssnar jag inte alls på rapp så det var lite svårt för mig i början :P Men resultatet blev ändå bra. Kanske för att en av oss lyssnar på rapp hela tiden och vet hur det ska låta ;)

 

Yeah, and then I'm the queen of Narnia

Det finns en sak som jag tycker är riktigt irriterande. Det är personer som hela tiden ska hålla på att klaga på sitt uteseende fast det inte precis finns något att klaga på. Som till exempel om någon klagar på sin "jättestora näsa" fast den är helt "normal". Din näsa är stor, .... och jag är drottningen av Narnia. Det är två saker som är lika sanna.
Ett annat exempel är de som säger "Mitt hår är så hiiimla kort, jag önskar jag hade lika långt hår som du". Jag gillar inte att behöva jämföras med andra. Om du nu vill ha långt hår så klipp dig inte hela tiden, eller gör något annat för att få det att växa.
Sen är det också jättejobbigt med personer som håller på och klagar på sin vikt och tycker att de är tjocka osv. och sen gör de det dessutom framför de som kanske är lite tjocka och dessutom har dåligt självförtroende. Det jag försöker säga är att, när pinnsmala tjejer klagar över hur tjocka de är, hur tror ni att de känner sig då, de som faktiskt är lite tjocka.
Men sen tycker jag inte att det är okej att kommentera personer som är så smala att de nästan bara är skin och ben. De är säkert födda så, men jag tror att det är lika jobbigt för dem att hela tiden höra "Guuud, du är såå sjukt smal" eller "Äter du något, du är ju jättespinkig".
Som jag läste på Annas blogg, "Är man smal så tycker tydligen många att det är  helt okej att kommentera ens vikt, ha starka åsikter och påpeka hur man bör/inte bör äta - även fast man inte har bett om råd. Är man däremot lite stor, då hålls det minsann tyst (förutom bakom ens rygg)."
Och det är ju så det är. Man tycker helt enkelt att det är okej att kommentera de som är smala, kanske för att man själv inte kan fatta hur någon kan vara så smal. Men när det är tvärt om, när det handlar om personer som är lite större, då håller man tyst. Tills den personen har försvunnit.
Jag vet faktsikt inte vad som är värst.

Detta gäller allt, tycker jag. Det finns till exempel personer som har acne och som brukar ha väldigt mycket finnar. Jag tror inte att det är så kul för dem att höra "ÅÅh, jag har fått en finne, så fult!"
Även om man inte menar att vara elak mot den personen så blir man sårad när någon klagar på något som inte ens är hälften så allvarligt som det man själv har.
Därför tycker jag att alla ska tänka efter lite på vad de själva säger.
Och föresten, klaga inte på ditt utseende. Våra utseenden har så mycket att berätta, var vi kommer ifrån, vilka förfäder vi har har haft och så vidare. Tänk på det ;)

No one will understand this happiness i'm feeling right nowJag kan inte fatta att det är imorgon som Jason Mraz ska släppa sitt fjärde studioalbum. Det känns som att jag har väntat på den dagen i flera år. Nästan två och ett halvt år faktiskt, för det var så länge sedan han skrev att han skulle börja att spela in ett nytt album. Men sp blev han ju inte nöjd och fick börja om från början.
Alla låtarna ovan är nya singlar som han har släppt denna månaden och som alla kommer att finnas med på det nya albumet, Love Is A Four Letter Word.

Jag ska till optikern imorgon och efter det så ska jag hitta en skivaffär - de är inte så vanliga nu för tiden - och så ska jag se om de har fått in skivan. Annars får jag väl gå till skivaffären varje dag tills de har fått in den. Jag tänker inte vänta mer än vad som behövs! ;)

Calippo Shots


Jag kommer ihåg när jag var liten och jag ville så gärna ha en calippo shots, men då tillhörde den Solero-familjen har jag för mig. Men jag fick aldrig den eftersom den inte ansågs vara "en riktigt" glass.
Men så nu, några år senare, när den har kommit tillbaka så tyckte jag faktiskt att jag borde få köpa en den här gången :P Så när vi var ute igår och köpte glass för första gången detta året - tror jag - så passade jag på.
Och visst, den var god, men ... en glass ska man ju slicka på, det vet ju alla. Så man kan väl säga att det inte är en "riktigt" glass. Men den passar bra om man inte orkar en glass som är för mäktigt.

The Lion's roarMitt kastanjeträd och några andra växter

 

Mitt kastanjeträd har börjat få små fina knoppar nu. Men det dröjer nog flera år innan det börjar komma kastanjer också. Jag grävde ner en kastanj i vår rabatt när jag var liten, kanske fem år, och sen har den vuxit sig lite större varje år :3
Jag älskar att fotografera växter och ibland önskar jag att jag kunde namnen på alla blommor som jag fotograferar, jag önskar jag kunde de latinska namnen, de är mycket finare. Jag kanske kan lära mig några stycken innan sommaren, så när jag går ut för att fotografera lite fina växter och blommer så kan jag känna igen dem :)

13042012Sitter och tittar ut genom fönstret hela tiden för att solen inte ska försvinna. Men det verkar inte hjälpa, för varje gång jag tittar ut så har solen försvunnit lite mer. Jag vill inte att solen ska försvinna helt, för då kan vi inte rida fram på galappbanan :/
Men vi ska ha en vikarie idag, hon kankse låter oss vara ute fast solen har gömt sig bakom molnen ;)

 

12042012Idag har jag haft redovisning i geografi. Geografi är nog det enda ämnet som som jag ogillar lika mycket som fysik och biologi... Men man kan ju inte välja bort de ämnena som man inte tycker om, tyvärr...
Idag är det lite bättre väder än vad det var igår, det regnar i alla fall inte, så jag gick ut och sprang en liten runda idag istället. Ska försöka bli bättre på att springa eftersom jag har ett mål som jag vill nå innan sommaren.
Nu ska jag ägna lite tid åt mina läxor och sedan ska jag se ett avsnitt, eller två, av serien Äkta människor. Måste hinna se alla avsnitten innan den 17 mars för då försvinner serien från svt-play. Om du inte har sett Äkta människor så gör det. En av de bästa svenska tv-serierna på länge - och jag gillar egentligen inte svenska tv-serier.

FrostFörfattare: Maggie Stiefvater

Handling:
Grace blev anfallen av vargar när hon var liten. Men hon klarade sig tack vara en av vargarna som räddade henne undan de andra. Sedan dess har den vargen varit "hennes". Hon ser den varje dag då den står och iaktar henne bakifrån träden. Eller rättare sagt, hon ser sin varje varje dag under de kalla dagarna under hösten och vinter men får inte se en enda skymt av den under sommaren.
En kille som går på Graces skola blir överfallen av vargarna och han dör. Grace försöker förgäves skydda sina vargar, sin varg. Men då får hon veta att de inte är vanliga vargar.

Jag tyckte att den var väldigt bra. Det är ju vargar och ingen bok som jag läst som innehållit vargar har än så länge varit dålig. Den är lite i stil med alla dessa vampyr böcker som cirkulerar omkring nu, men jag föredrar när det är vargar :)
Den flöt på bra, inga konstigheter. Jag gillar att den var så naturlig, att även om han var varg under vintern så när han väl var människa så var han ... mänskilg? Och deras personligheter var så tydliga att man kunde se Sams försiktig het framför sig, och Graces ogillande ansiksuttryck när hennes mamma började snacka om de utställingar som hon planerade ha sina tavlor i.

Blev lite ledsen när boken var slut. Men upptäckte sedan att det fanns en anda del och det fick mig på bra humör igen :)
Jag tycker verkligen att ni ska läsa den här boken. Den är så fin.

L.I.F.E.G.O.E.S.O.NL.I.F.E.G.O.E.S.O.N. What you don't have now will come back again,
You've got heart and you go in your own way

- Noah And The Whale

California 37Jag hade läst att Trains nya album skulle komma den 17 april så det kom som en kul överraskning igår när jag så att de redan hade släppt albumet. Jag lyssnade på det så många gånger jag hann med igår och nu har jag nog lyckats bestämma mig för vilka som är mina favoriter.
Jag har inte lyssnat så mycket på Train förrut, så därför kan jag inte riktigt jämföra detta album med tidigare album. Men jag kommer ihåg att jag försökte lyssna på deras förra album, Save Me, San Francisco, för två år sedan. Då tyckte jag inte att det var något för mig.
Men California 37 är verkligen ett av de bästa albumen som släppts sedan Donkeyboy släppte Silver Moon.

Mina favoriter:
Drive By
50 Ways To Say Goodbye
Mermaid

11042012


Så ser min nya jacka ut :3Idag gjorde jag något som jag nog inte har gjort på länge. Eller kanske, jag gjorde inte det som jag brukar göra varje dag. Jag kanske kan komma över mitt beroende? Förlåt, jag snackar om det faktum att jag alltid sätter mig vid datorn så fort jag kommer hem. Hatar att jag gör det. Det blir alltid att jag sitter för länge och så glömmer jag bort några läxor och så mår jag dåligt på grund av det, eller bara för att jag sitter så mycket framför datorn över och inte ägnar mer tid åt att läsa alla de böcker som står i bokhyllan och väntar på att bli öppnade, eller att jag inte tecknar lite mer... Jag vill ju bli bättre och det blir man inte av att sitta vid datorn precis :/

Men böckerna och ritblocket får vänta lite till. Nu ska jag lyssna på Trains nya album. Jag ska lyssna på det så många gånger som behövs för att hitta mina favoriter :) Sedan ska jag göra en recension här på bloggen. Tänker börja skriva lite mer om musik och nya album och sådant. Ska försöka skriva om albumen så fort de kommer ut - om det går så blir det samma dag.

Mr. BrightsideEn av mina nya favoritlåtar. Har aldrig lyssnat på The Killers innan, ska ta och lyssna på några fler av deras låtar. Kanske hittar jag fler bra :)

Where to find me


Youtube - Min kanal heter Tick035. Jag laddar upp lyrics-videos, de flesta är med Jason Mraz låtar :) Mitt mål är att totalt få 1 miljon videovisningar totalt. Just nu har jag 878 000 visningar totalt så det är bara en bit kvar :)

Instagram - Om man har en iPhone eller en android så borde man ha instagram :3 Jag heter TheGirlAndTheWolf på instagram.

We ❤ It - En bra källa för inspiration när man fotar :) Även här heter jag TheGirlAndTheWolf.

Tumblr - Kan sitta och reblogga bilder och annat i evigheter, älskar tumblr.
Min tumblr-blogg heter majaakesson.tumblr.com

DeviantART - Har haft min deviantART i två år nu. Det är den perfekta sidan om man vill dela med sig av foton, teckningar eller andra saker som man gjort, även en bra källa för inspiration :) Ni hittar mig under användarnamnet TheGirlAndTheWolf. Det var när jag skaffade mig min deviantART som jag kom på det användarnamnet :)

I just wanna runKanske bästa låten att springa till ;) Inte bara för att takten är perfekt utan för att texten ger en lust att springa ^^

Studiedag


Gammal bild, men den är fin så jag lägger upp den igen

Min morgon har varit precis så som en morgon ska vara. Vakna och sedan ligga kvar i sägen för att man är för trött för att stiga upp. Läsa ut en bra bok och sedan plocka fram lite frukost som naturligt vis innehåller varm choklad.
Resten av dagen kommer tyvärr inte att bli lika perfekt, hälften av dagen så kommer jag att skriva på mitt no-arbete och den andra hälten så kommer jag att ha ångest över att jag inte skriver på mitt no-arbete.
Önskar att jag kunde koppla på något slagt auto-mode så att jag slapp tänka på alla jobbiga saker som måste göras.

 

Dip dye


we ❤ it

Dip dye är så fint. Funderar på att skaffa dip dye, i rött. Lite som på den sista bilden, fast i en lite mörkare färg. Vad tror ni om det? ;)

 

Påskmat

That feeling when you find something you thought been lost foreverDe där örhängena blev jag av med för mer än två år sedan nu. Jag har hela tiden trott at jag glömde kvar dem när jag var i Egypten. Men häromdagen dök de upp igen. Blev skitglad. De var ett av mina favoritörhängen och fast jag inte tycker om "hängande" örhängen längre så är det ändp kul att de inte är borta.
Mina älskade skullcandy hörlurar "tappade jag bort" för nästan en vecka sedan nu. Jag letade över allt men jag kunde inte hitta dem så jag drog helt enkelt den slutsats att jag tappat dem på stan, för jag var säker på att jag hade haft dem med mig då. Det var bara ett ställe som jag inte tittade på, i lådan där de borde ligga när jag inte använder dem. Men att jag skulle lägga saker där de borde vara är praktiskt taget helt osannolikt. Men när jag några dagar senare skulle ta fram något som jag visste låg i den lådan så såg jag dem ligga där, prydligt ihopvikta och allt. Snacka om happy moment :)

 

Feels Good At First
Jag har aldrig lyssnat särsklit mycket på Train. Det har mest varit några enstaka låtar som Hey, Soul Sister och Drops of Jupiter. Men nu har jag lyssnat på deras senaste singlar ett par gånger och de är faktiskt väldigt bra. Tillräkligt bra för att få mig att tro att jag kanske kan tycka om deras nästa studioalbum som släpps tisdagen den 17 april (samma dag som Jason Mraz släpper sitt album :D ).
Feels Good At First är deras senaste singel, de släpte Drive By för ett tag sedan nu. Den är också riktigt bra :3

dumma snö..Vaknade vid halv 12 idag, tror inte jag har sovit till så sent på dagen på flera år. Det känns som att jag har missat flera timmar av dagen.
När jag satt och åt frukost tittade jag ut genom fönstret och blev lite chockad. Och besviken. Det är ju vår, 7 april och allt. Det ska inte snöa :/
Snön betyder att jag stannar inne resten av dagen och eftersom jag inte har något bättre för mig så får jag nog tillbringa förmiddagen - och kanske en del av eftermiddagen - åt att skriva klart mitt no-arbete. Det blir en tråkig lördag.

 

LångfredagenMin familj har i flera år haft som en liten tradition att åka till bokskogen under långfredagen, ta med fika och promenera lite. Men i år så blev det inte av på grund av att det inte var passade väder för att tillbringa eftermiddagen i en skog. Istället åkte vi först till en godisbutik som har fullt med godis i alla möjliga former och smaker och där köpte vi lite påskgodis Jag köpte inte något påskgodis utan jag höll mig till mer "vanligt" godis, påskgodis har aldrig varit något som jag tyckt särsklit mycket om... Sedan fikade vi lite och sedan åkte vi hem igen. Det var nästan helt öde så det kändes inte lönt att stanna kvar.
På kvällen så åt vi "påskmiddag", en helt vanlig middag egentligen fast med lite extra fint framlagda grönsaker och de finaste bestisken till och eftersom det är påsk så blir det helt enkelt en "påskmiddag" :)
Hoppas ni har haft en bra långfredag! :)

NyttHar köpte lite nytt den senaste tiden, bland annat en jacka som jag ännu inte har hunnit ta en bild på, men jag har även köpt ett par svarta örhängen, nya solglasögon och fyra böcker.
Svarta vanliga örhängen är något som jag har letat efter och jag tycker extra bra om dessa eftersom de är matta och inte glansiga som jag har hittat andra som är...
Nya glasögon är också något som jag har letat efter, de jag hade innan är inte längre i min smak :)
Böckerna beställde jag för nästan en vecka sedan nu, de kom igår :) Köpte dem under bokrean på adlibris så tre av fyra böcker kostade 20 kr :)


 

Mer filmerTänkte ta och tipsa om ännu några filmer som jag har sett. Den här gången tänkte jag även ge dem poäng mellan 1-5, det blir lite lättare att jämföra då :)

Nick and Norah's infinite playlist - 4/5
Jag har läst boken och när jag såg att den fanns som film så var jag bara tvungen att se den. Den var riktigt bra, man fick en riktigt härligt känsla av den.
Musiken var nog något av det bästa. I de flesta filmer så brukar det mest finnas musik när det händer något särskilt, men här spelade de musik nästan hela tiden. Inga låtar med text och så, utan bara vanlig musik.
Riktigt bra film i alla fall, kan verkligen rekomendera den om man är några stycken och känner för en filmkväll :)

Midnight in Paris - 3/5
Jag läste aldrig vad den handlade om innan jag såg den, så därför fattade jag inte först vad som hände. Huvudpersonen, Gil, hamnar på något vis under 1920-talet och han träffar många kända personer från den tiden som har ser upp till. Men man kan bara komma dit vid tolvslaget så varje natt vandrar han omkring i Paris gator och väntar på att klockan ska slå 12.
Bra film, men lite förutsägbar. Vet inte riktigt vad jag ska säga om filmen, det fångade inte mitt intresse helt, kan vara för att det gick lite trögt fram och jag såg inte någon självklar mening med filmen...

Red riding hood - 3/5
Jag förväntade mig att den skulle vara lite mer lik den klassiska sagan om rödluvan och vargen. Men det kändes mest som att de gjort en film om en by hemsökt av en varulv och sedan slängt in lite detaljer som får den att lika den riktiga rödluvan. Bland annat då den obligatoriska röda "luvan" och scenen med "varför har du så stora ögon, mormor?" (som här istället sker i en dröm).
Storyn i allmänhet var väl okej och det var inget fel på skådespelarna heller. Men i vissa scener så behövdes det något extra för att få det att kännas lite mer äkta.

Loosies / Love is not a crime - 4/5
En ficktjuv får reda på att hans ex är gravid, och barnet är hans. Hela hand värld väns upp och ner när han dessutom får flera poliser efter sig.
Jag hade faktiskt inga förväntningar på den här filmen. Den känndes som att den skulle vara ganska så förutasägbar

999

Kent är tillbaka! Deras nya singel släpptes för inte så länge sedan och deras tolfte studio album släpps den 25 april. Jag har inte lyssnat så mycket på deras senaste album - som kom år 2010 -  jag föredrar deras äldre stil som man kan höra i till exempel Vapen och ammunition (2002) och Du & Jag döden (2005). Därför tycker jag att det är bra att deras nya singel 999 låter lite som de gjorde då, kanske kommer hela deras album att göra det ?

>>Lyssna på spotify<<
>>Lyssna på Youtube<<

Naive

Har börjat lyssna lite på The Kooks den senaste tiden. Jag vet att åtminstone två av mina kompisar lyssnar på The Kooks, och jag har ju hört när de har spelat vissa av deras låtar. Sedan har jag lyssnat på några låtar själv och insett att de faktiskt är bra :)
Naive är en av de bästa så därför får det bli dagens låt ;)

Rymdmönster :3
När jag var ute på stan igår med Noor, så fick jag syn på de här tröjorna från Gina Tricot. Är det bara jag som tycker att de är riktigt coola ? Särskilt den med rymdmönster, jag älskar rymdmönster :3 Den och den längst ner till höger tycker jag bäst om.
Jag ska ut till stan idag igen, ska titta på en vårjacka som jag såg igår, kanske köpa den också ;)

I Never Knew YouFick jobba lite extra mycket med den här. Hade lite tekniska problem :/
Men resultatet blev bra :) Lyssna gärna, det är en väldigt bra låt ^^

3 April 2012Idag gick jag upp redan vid halv nio - det är ju tidigt för att vara lov, eller hur? - och sedan gick jag med mamma till vårdscentralen, jag hatar sprutor men ibland så måste de tas.
I alla fall, vi åt frukost på Espresso House - bästa stället att äta frukost på, det finns nog inget annat ställe som har så goda scones som Espresso House har :3
När vi ätit upp så gick vi in på Stadium och bytade mina joggingbyxor till ett nytt par som passar ;) Nu kan jag gå ut och jogga och känna mig lite "proffsig" i mina nya jogging kläder - jag köpte en tröja och en tunn jacka också härom dagen  :)
Efter att jag kom hem så har jag inte gjort så mycket, har gjort lite skolarbeten som måste vara klara samma dag som vi kommer tillbaka till skolan :/ och så har jag gjort en ny video som jag har lagt upp på youtube, den här gången så var det låten "I Never Knew You" som fick en lyrics-video :) Mycket mer än så blir det nog inte idag heller, kanske tar mig ut på en joggingrunda, men det blir också allt.

 

Makrons
Det är mitt första försök till att göra makrons, de blev kanske inte jättefina, men det viktigaste är väl att de blir goda ;)  Tänkte dela med mig av receptet som jag använde mig av :)

Makrons, ca 15 st

150g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
röd, grön eller gul karamellfärg


1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet. Färga smeten med några droppar karamellfärg.
3. Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper på en plåt till 30 små kakor med ca 3 cm i diameter och platta till toppen.
4. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna något innan de lossas från pappret.
5. Jag använde mig av nutella som fyllning, men den är så klart frivilligt. Man kan göra en smörkräm om man vill det, smörkräm kan man göra i flera olika smaker. Spritsa fyllningen på undersidan av de små kakorna och sätt ihop dem två och två.