Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

Första veckan avklarad

 
 
Vi har bara gått i skolan i en vecka och det känns redan som att vi aldrig hade sommarlov... Vi har redan läcor och allt är som det brukar. 
Enda skillnaden (förutom nya klassrum) är att vi har en ny lärare i bild. Vi hade honom i bild också när vi gick i trean. Det som jag tycker är bra är att vi ska få välja själva vad vi ska göra. Vi kan självklart inte göra exakt vad vi vill men vi får själva komma med ideér på vad vi ska göra för projekt och alla arbetar enskilt. Har redan ideér på vad jag ska göra :) Bild kan nog bli ett av mina favoritämnen i år ;)  
Nu ska jag lyssna på AYABIE och samla lite krafter till senare då jag ska rida. 

10. Name of your favorite k-pop album

 
1. BIGBANG - Tonight
    Innehåller alla de bra Big Bang låtarna - som Tonigt, Somebody To Love Cafe - så detta är definitivt ett av mina favoriter :) 
 
2. Super Junior - Sorry Sorry
    Super Juniors tredje album, definitivt också en favorit. På den tiden var de fortfarande 13 stycken ^^ Sorry Sorry är en av mina favoritlåtar.
 
3. GD&TOP - High High
    G-Dragon och TOP från BIGBANG. 
    TOP's låt Oh Mom... herregud.. TOP's röst + en smula rock = pure perfection
 

9. Favorite lyrics

Den här var faktiskt ganska svår.. Alla k-pop låtar är på koreanska (obviously), förutom de engelska versionerna. Men jag har kollat upp engelska översättningar till en del låtar förr och av de som jag har kollat upp så gillar jag lyricsen till Blue mest. Blue är en av Big Bangs låtar och den är skriven av G-Dragon :)
 
 

Under the same sky, at different places
Because you and i are dangerous
I am leaving you
One letter difference from ‘nim’^
It’s cowardly but i’m hiding because i’m not good enough
Cruel breakup is like the end of the road of love
No words can comfort me
Perhaps my lifetime’s last melodrama
Now its final curtain is coming down

I was born and i met you
And i have loved you to death
My cold heart that has been dyed blue
Even with my eyes closed, i can’t feel you

it's time to face reality

 
Dags börja bli lite fokuserad igen. Njuter av min sista stund ledighet på flera veckor just nu. Vi slutade skolan direkt efter lunch och eftersom vi inte har haft några vanliga lektioner idag så har vi inte hunnit få några läxor än (känner jag mina lärare rätt så kommer vi att ha minst en läxa med oss hem imorgon...) 
Vi har fått nya klassrum, som ligger i en helt annan byggnad en bit bort från där vi hade våra klassrum förra läsåret (lite synd eftersom jag inte längre kan gå hem ifrån två minuter innan skullan börjar... ;) ) Men de klassrummen som vi ska ha nu är mycket bättre, dessutom känns det lite nyare och intressantare att komma tillbaka till skolan igen. 

Turquoise

 
Jag ska göra om min dip dye så fort jag klippt mig, ska bara klippa topparna lite eftersom håret är så slitet. Jag har ju haft röd dip dye innan men är lite sugen på att färga det turkost den här gången, lite som på bilderna ovan (den till vänster är mest så som jag vill ha det). Vad tror ni? Kan det bli bra? Jag har redan hittat en färg på Shock som ser ut så som jag vill ha den så när jag väl bestämt mig så är det bara att sticka och köpa färgen ^^ 
Ena sekunden så är jag 100% säker på att jag vill färga det turkost och nästa sekund så blir jag osäker igen. Fast det är ju riktigt snyggt... 
 

8. Favorite Song

...Att bara välja en låt är näst intill omöjligt. Fast det finns en låt som jag älskar liite mer än alla de andra låtarna. Det är Jaywalking av Eye Candy. Eye Candy är inget riktigt band, de är ett band som är med i ett drama som heter Shut up, Flower Boy Band. Det är ett av mina favoritdraman och hade Eye Candy funnits på riktigt så hade det varit mitt favoritband. Låten sjungs av Sung Joon, han är skådespelare och spelar huvudrollen i Shut up, Flower Boy Band.
 

God & Satan

 
En favoritlåt.

7. Favorite pairing

Favorite pairing? Det är nog EunHae (Eunhyuk + Donghae).
Med pairing så menar jag just det, par. Det är inte så att de är ihop, utan de är bara väldigt bra kompisar. I EunHaes fall så är det många som tror (och önskar) att de är ett par på riktigt. Även om de inte är ett par så tycker de om varandra väldigt mycket och man kan nog inte hitta två personer som är bättre kompisar än vad de är. Det är därför de är my favorite pairing ^^

Kan vara lite svårt att förstå vad jag pratar om om man inte har sett dem tillsammans. (Älskar den videon eftersom den börjar med att Eunhyuk säger "Hello, we are EunHae" och efter att Donghae har skrattat åt det plötsliga EunHae så frågar han Eunhyuk: "Is It really okay to say that in public?". Och det blir bättre, den slutar med att Eunhyuk säger "EunHae is real" och Donghaes reaktion på det ... oslagbar! :D 
 
 

Bilder från Rom

6. The name of your fave group’s leader


 
Min favoritgrupp är Big Bang och deras ledare är G-Dragon. GD är nog den bästa ledaren ever ^^ Han skriver alla Big Bangs låtar och när man ser videor där han jobbar i studio så är han så himla proffsig. Han tar verkligen ledar rollen på allvar :) Han gruppens maknae, Seungri ^^
Dessutom så är han en style icon :3 
 
 
 
 
 
 

att vara ute i god tid har aldrig varit fel

 
Har precis varit på och kollat om man kan prao där jag vill praoa detta skolåret. Vi ska inte praoa förren om några veckor men det skadar inte att vara ute i god tid och dessutom skulle kollade jag bara om man överhuvud taget kan praoa där. 
Det är ett biblioket, men det är väldigt litet och dessutom så har de som ett café där också :) 
Passade på att låna tre utvågor av Black Butler (av någon andledning så tycker jag väldigt mycket om manga med butlers i ^^, Black Butler har jag även velat läsa sedan innan). 

Nu ska jag snart gå hem till Klara :) Hon har redan börjat skolan igen (jag börjar nästa vecka) men hennes klass fick sluta tidigare idag (?). 
 
 

...och därför har jag inte bloggat något sedan jag kom hem

 
Blir knäpp på blogg.se. Jag vill lägga upp några bilder från när jag var i Rom här på bloggen men det går inte. Jag kan inte ladda upp bilder. BIlden ovan en av bilderna från Rom, jag laddade upp den via TinyPic men det tar för lång tid att göra så med 17 bilder >.< 
Jag får väl helt enkelt vänta med att ladda upp de andra bilderna eller så får jag ta och göra klart min lilla film med bilder och videor som jag fotade/filmade när jag var i Rom :)

Italy


Bild från Alicante förra året.
 

Imorgon lite efter 8 på morgonen så lyfter planet. Vi kommer att behöva gå upp vid fem tiden eller så för att komma dit i tid. Vet inte riktigt vid vilken tid vi landar, men det tar väl inte så jättelång tid att flya till Italien, eller?
Vi kommer att bo utanför Rom i nästan en vecka, sen bor inne i Rom i 3 dagar och 4 nätter. 
Jag kommer inte blogga när jag är där, men jag ska ta så många bilder som jag bara kan och sedan kan jag lägga upp några av dem här :)

4. The name of your fave group’s maknae

Tar bara INFINITE den här gången. INFINITEs maknae är Sung Jong. Maknae är den yngsta personen i en grupp. Även i vardags när ett antal personer som brukar träffas ofta så kallar de ibland den som är yngst för maknae när de pratar med honom/henne. 
Namn: Lee Sung Jong
Ålder: 18 år
Position i INFINITE: sångare och maknae
Här är några bilder på sötaste Sung Jongie ^-^ 
 
Myungsoo & Sung Jong 
 

Super Junior - SPY

 
 *dies*
Arhh, varför var de tvugna att släppa en teaser nu när jag ska åka utomlands? Har hört låten redan, den släpptes idag tillsammans med 3 andra låtar. Men jag vill se MVn. NUU :( 
Är i fangirlmode just nu, så jag ska se om teasern igen och fangirla lite över Siwon där i början av teasern. Får inte glömma Ryewook och Yesung ~YESUNG~!  I can't.. *-*
 
 

kreativ

3. Name of your fandom

All fandom har ju ett namn. Jag tror inte att det är lika vanligt i resten av världen som det är inom k-pop musiken för där har alla bang/grupper ett fanclub namn. Justin Biebers fans heter väl belibers och Katy Perrys heter KatyCats, har jag för mig. I U.S.A och Europa så är det nog bara de mest kända artisterna vars fans har ett namn. 
 
Om vi går vidare till själva frågan, name of your fandom. Enkel fråga, jag är VIP. Det är namnet på Big Bangs fanclub/fans. Men jag är även en E.L.F (Everlasting Friend) som är namnet på Super Juniors fans. Det är liite svårt att säga vad jag är mest, en E.L.F eller VIP. Jag har varit en E.L.F sedan jag började att lyssna på k-pop. Men eftersom jag är så addicted to Big Bang så skulle jag nog i slutändan säga att jag är en true VIP :)
Fast vi får ju inte glömma bort INFINITE, de faktum att jag är ett fan av dem gör mig till en inspirit. Ja, det var de tre namnen på min fandom :)
 
 
 

stranden

 
Har varit på stranden. Längat till Italien. Ätit glass och fått sand mellan tårna. 
Sen jag ju varit hemma ocksp förstås. Och gjort helt vanliga saker, men det är inte så viktigt. 

2. Your biases name

Mina tre biases är G-Dragon , T.O.P  och Myungsoo. Jag har fler biases men de tre är mina ultimate biases ^-^ 
Tänkte skriva lite kort fakta om var och en av dem :) 
(för er som inte vet, så är bias den som man tycker bäst om i en grupp eller ett band)
 
G-Dragon är nummer 1 ^-^
Namn: Kwon Ji Yong
Ålder: 23 (blir 24 snart, 18 augusti)
Grupp: Big Bang (ledare och main rapper)
Övrigt: är även låtskrivare, producent, kompositör & model
 
 
Nästa är T.O.P
Namn: Choi Seung Hyun
Ålder: 24
Längd: 181cm
Grupp: Big Bang (rapper)
Övrigt: är även låtskrivare, kompositör, beatboxer, skådespelare & model
 
 
och till sist, Myungsoo
Artistnamn: L
Namn: Kim Myung Soo
Ålder: 20
Längd: 178 cm
Grupp: INFINITE (sångare och the face of infinite)
Övrigt: är även skådespelare & model
 
 

1. Your favorite kpop group

 
Jag har tre favorit k-pop grupper. De är Big Bang, INFINITE, och Super Junior. Big Bang är nummer ett, såklart - älskar Big Bang så himla mycket~❤ Efter Big Bang så kommer INFINITE och sen Super Junior. 
 
Big Bang
Teayang, Seungri, G-Dragon, T.O.P & Daesung
 
INFINITE
Sung Jong, Sung Gyu, WooHyun, Myungsoo, Hoya, Sung Yeol & Dongwoo
 
  Super Junior
Ryewook, Kangmin, Eunhyuk, Leeteuk, Sungmin, Donghae, Kyuhyun, Siwon, Yesung & Shindong
 
 
 

15 days K-Pop challenge

Vet att jag aldrig lyckas med listor och sådant och dessutom så åker jag till Italien om typ 4 dagar. Men jag tänkte ändå ge det ett försök (dessutom så ger den här listan mig en ursäkt till att publicera bilder på mina bias ^-^ ) 
Alltså, denna listan är 15 dagar lång, men eftersom jag åker till Italien snart så fortsätter jag med listan när jag kommer hem igen. Det är olika frågor som alla har med k-pop att göra ^-^ *excited* 
Börjar med listan redan idag så att jag hinner med så många dagar som möjligt innan jag åker - jag skulle ju faktiskt kunna tidinställa några inlägg också... får tänka på det. I alla fall, här är listan: 
 1. Your favorite kpop group
 2. Your biases name
 3. Name of your fandom
 4. Name of your fandom’s color
 5. The name of your fave group’s maknae
 6. The name of your fave group’s leader
 7. K-pop artist who has nice eye smiles
 8. Your fave idol who is the same sex as you
 9. Favorite Song
 10. Favorite lyric
 11. Name of your favorite k-pop album
 12. Favorite diva
 13. How did you get into kpop?
 14. Who was your first bias?
 15. What was the first group you’ve ever listened to?
Den är på engelska eftersom jag hittade den på tumblr, från kpopchallenges.tumblr.com. Eftersom det inte är min lista så publicerar jag den som den är :)
 
Wish me luck~
 

Har varit på IKEA :)

 
Tadaima~! Har precis kommit hem från Ikea. Var där och åt lunch och köpte en pappershållare, men det kallas tydligen för brevhållare ( O_O ) Jag har behövt en ett tag nu, vill gärna ha vissa paper och liknande på skrivbordet så att jag slipper leta efter papperna så fort jag behöver dem. Köpte även pennställ, fast jag ska inte ha dem till pennor utan till USB minnen och annat, men just nu är jag inte 100% säker på om jag ska ha dem eller inte. ( ; _ ; ) 
Vi får se hur det blir, nu ska jag återgå till att lära mig alla ord som jag har i min japanska "ordlista". Det är en lista med alla ord som jag lärde mig förra sommaren men nu har jag börjat glömma bort en del av dem så det är dags att plugga in dem igen (=^_^=)

What Is Love

 
 
Älskar verkligen EXO. Deras musik är så väldigt annorlunda mot de flesta andra K-Pop grupper som jag lyssar på. De är unika ^-^ Dessutom så tycker jag att SM Entertainments idé är rätt kul. EXO är upp delad i två grupper. EXO-K och EXO-M. EXO-K sjunger på koreanska och EXO-M sjunger på mandarin (kinesiska). De sjunger alltså samma låtar fast på olika språk ^-^ 
Lyssna gärna på låten - EXO är bara rookies (firade 100 dagar för inte så länge sedan) men de är ändå riktigt duktiga :)