Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

Earth Hour



Ikväll är det Earth Hour. Om vi hade varit hemma så skulle jag definitiv släckt alla lampor som man kan hitta i vårt hus. Men vi är och kommer vara hos min farmor under den timmen. Men jag ska ändå se till att så många lampor som möjligt blir släckta :)
Tänker ni också släcka ner?

 

Songs from district 12 and beyond



Jag älskar att lyssna på soundtrack till filmer, bra filmer. Särskilt de låtarna som är kopplade till mina favoritscener brukar vara väldigt bra. Det behöver inte vara så att jag tycker jättemycket om själva låten, utan minnet av scenen då låten spelades gör låten bra.
Jag har lyssnat på THG soundtracket ända sedan jag såg filmen. Det är många bra låtar och en del som mest är bra på grund av det jag skrev innan. >> Klicka här för att lyssna på spotify <<

Mina favoritlåtar:

Abraham's Daughter - Arcade Fire
Come Away To The Water - Maroon 5
Nothing To Remember - Neko Case
Safe and Sound - Taylor Swift ft. The Civil Wars
Daughter's Lament - Carolina Chocolate Drops
Run Daddy Run - Miranda Lambert
Dark Days - Punch Brothers

 

Long Hair



Gjorde den här ... under hemkunskapen. Blev lite inspirerad av användaren på instagram som heter acidforunicorns, hennes teckningar är verkligen jättefina.
Noor när hon såg den: "Är det du? Du har ju en sådan tröja - och snart så långt hår."  Ja, man kan ju alltid drömma ;)

 

Vilket bra slut, eller början, det spelar ingen roll

Jag och Noor innan idag :)

I princip mer än hälften av klassen kom försent till sista lektionen. Så våran lärare bestämde sig för att låta oss som kom i tid sluta 25 minuter tidigare :) Och nu är det lov - påsklov och vi är lediga i elva dagar.
Ska försöka vara utomhus aå mycket det går, men jag har en del inomhus saker som jag måste göra under helgen. Inomhussaker = rensa lite lådor som finns i mitt rum, har en massa saker som jag säkert kan slänga.
Men på onsdag, då är det ut som gäller. Har bestämt en heldag med Noor, vi ska först ut på stan och sedan så ska vi hem till henne :3

Nu ska jag ta och läsa lite i en jättebra bok som jag har började på nyligen. Frost heter den, och det är en av de bästa böcker jag har läst på länge - tja .. jag har inte läst så många böcker den senaste tiden. Har varit lite dålig på det. Men det är väl dags att jag börjar igen, har flera böcker i bokhyllan som ännu väntar på att slås upp.

 

Min nya dock



Igår satt jag och fixade med min dock. Blev väldigt nöjd, eftersom för en gångs skull så har jag iconer som matchar ;) Det brukar vara svårt att hitta matchande iconer till de program som jag har i min dock :/
Men igår så hittade jag de här iconerna av Artcore Illustrations.
En av de bästa sakerna med att ha en mac är nog att man enkelt kan ändra iconernas utseende. Man kan göra det på windows också men det är mycket svårare :/

Kommer nog ha mina iconer så här ett tag ^^ Det är kul att ha det lite annorlunda ;)

 

Soool


Noor tog foto på mig samtidigt som jag tog foto på henne :P


Jag och Noor gick lite efter skolan. Eftersom man ändå går direkt hem och sätter sig vid datorn i vanliga fall så kan man ju lika gärna använda den tiden åt att istället vara ute och ha lite kul ;)
Det är sånt här som gör våren så himla bra. Efter att ha spenderat några månader i sitt rum med datorn i knät så är det väldigt härligt att få börja komma ut lite. Känns skönt att det snart är påsklov också :D

Ps. Så många besökare som jag hade igår, har jag inte haft på ett tag :) Synd bara att jag inte skrev något just igår :/

 

Come away to the water



Idag är det torsdag. Torsdagar den längsta dagen på hela veckan. Schemat är fullpackat och det är alltid någon lite sak som man har glömt att göra och som man måste stressa sig igenom på morgonen.
Idag får vi inte en hålla till i vårt eget klassrum. Niorna ska göra nationella prov i kemi. Vårt klassrum har vask, så därför måste vi vara i två olika klassrum under dagen.

Come away to the water - Maroon 5

Hos Nooooor



Gick hem till Noor efterskolan. Vi har gjort lite allmänt random stuff :3 Vi har gjort allt från lite läxor till att göra galna saker som fått oss att skratta så att vi fått ont i magen :P

 

Min sherlock tröja

 

Asjkdfgjk !!! Har väntat på den riktigt länge och är så himla glad nu :D :D  Fick den i födelsedagspresent men den hann inte komma i tid.
Jag har samma bild som är på tröjan, som bakgrund på min iPhone. Så jag har blivit påmind om den hela tiden och längtat ihjäl mig, nästan i alla fall.
Men nu är den äntligen här i alla fall, och jag kommer aldrig att ta den av mig :P

The Hunger Games



Jag var ju och såg The Hunger Games igår. Den var riktigt bra, den överträffade til och med mina förväntningar och mina förväntningar var väldigt höga.
Det bästa var nog att allt (nästan) såg ut som jag hade föreställt mig det när jag läste boken, in i minsta detalj. Det brukar aldrig vara så, de som gör filmen brukar ofta komma på egna saker, men jag har hört att de som gjorde The Hunger Games också är fans till böckerna. ;)
Men filmen är klart sevärd. Särskilt om man redan har läst böckerna.
Jag satt som på nålar under hela filmen på grund av spänningen. Jag visste ju redan vad som skulle hända, men det var nog också det som gjorde mig så förväntasfull och fick mig att darra i hela kroppen. Jag tror till och med att den känslan som jag hade under hela filmen slog den som jag fick när jag så Harry Potter-filmerna på bio ;)

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, fast egentligen så gör jag det. Men jag kan inte skriva för mycket utan riskt att avslöja en massa saker för de som inte sett filmen än (och inte heller har läst böckerna). Jag kan fortfarande inte smälta det riktigt. Att jag faktiskt har sett The Hunger Games på bio. Det känns nästan som om jag var där :)

 

And it's such a nice day

År på väg hem från Åkarp nu. Har varit och firat min morbror som fyllde år i fredags. Det ägare bra att vi hade sådan tur med vädret eftersom vi grillade ute :)
Ska träffa Lisa en liten stund sen när jag kommit hem, och kväll så ska jag på bio. Ska se The Hunger Games :D Har längtat efter att få se den ända sedan jag såg trailern för första gången i november. Jag läste alla böckerna för evigheter sedan och jag tyckte jättemycket om dem, jag hade ingen aning om att de blivit så populära :O Men jag tror att det är många twilight-fans som har börjat läsa dem, eftersom Stephanie Mayer bloggade om dem - vet inte säkert när det var :/
Det ska i alla fall bli kul att se filmen :)

 

 

Alibi


We both could see crystal clear,
That the inevitable end was near
Made our choice, a trial by fire,
To battle is the only way we feel alive

Monki

Är i Lomma hos mina kusiner just nu. Åkte nästan hemifrån direkt efter att jag kommit hem från stan med mamma. Vi var och bytade ett linne som jag fått i födelsedagspresent. Det var från monki och jag bytade det till tröjan på bilden, tyckte den var väldigt fin :D
Ska till monki igen någon annan dag, jag fick ett presentkort på monki så jag ska se om jag hittar något mer där, jag hann inte med det den här gången :/

 

23 mars 2012


Inviger mina solglasögon idag :3

Fick sluta tidigt idag igen, som tur var :P Annars hade jag inte hunnit iväg till ridningen.
Nu ska jag bara slappa lite innan jag ska iväg till ridningen. Är faktiskt väldigt tagga för att få rida, hoppas bara att solen inte hinner försvinna så att vi kan rida ute idag med, och utan att frysa den här gången ;)

Imorse så kände jag att jag ville komma tillbaka till skolan igen. Men jag tror inte att jag kommer tycka så längre när jag väl är tillbaka. Vi ska ju visserligen bara gå i skolan i en vecka - sen är det påsklov - men jag tror ändå att jag kommer tröttna ganska snabbt. Det är ju så det brukar vara, eller hur?

 

Big Bang



Big Bang <3
Lyssna i alla fall på Blue (det är den översta) för det är den bästa :3

Sista praodagen



Även om det har varit kul att praoa så är det faktiskt rätt skönt att den här veckan snart är över. Jag tycker att den här veckan har gått väldigt långsamt. Det känns faktiskt nästan som att jag har praoat i två veckor...
Jag ska göra mitt bästa idag bara för att det är sista dagen och jag äntligen ska få komma därifrån. Jag tror att det är det med att vi gör exakt samma saker varje dag, som får man att tappa lusten att gå dit :/
Det första vi gör på morgonen är att ta in saker från bilen. Sedan så ställer vi ut alla stolar, bord och eventuella skyltar där det står vad "dagens rätt" är för något. Sedan fortsätter det så, samma saker varje dag, om och om igen.
Det blir jobbigt i längden, i alla fall för mig.

Jag hoppas i alla fall att jag får gå tidigt idag med, som jag har fått göra alla de andra dagarna. Idag är nämligen den dagen då jag måste gå tidigare. Om jag slutar fyra, som jag egentligen skulle ha gjort hela veckan, så hinner jag inte hem och byta om till ridningen :/
Om det visar sig att jag måste stanna till fyra så får jag väl säga till dem att jag måste gå tidigare, men jag tror faktiskt inte att det kommer att behövas ;)

22 Mars 2012


Jag måste erkänna att jag har blivit väldigt dålig på att komma på rubriker :/


Idag fick jag sluta halv tre :D Det passade mig bra att få sluta så tidigt just idag, eftersom jag har en del skolsaker som jag måste göra klart - eller åtminstonde börja på dem...
Så nu har jag börjat göra min planering till min egna idrottslektion som jag ska ha på måndag. När jag är klar med den så ska jag börja skriva på mitt kemi-arbete och om jag hinner, kanske göra lite av matteläxan som är till nästa vecka. "Jag ska göra några uppgifter varje dag", som jag så fint sa förra veckan. Jag vet inte riktigt vad som hände med det, men inte särklit mycket i alla fall.

Ska kanske ta mig ut på en liten jogginrunda senare, om jag orkar. Då menar jag inte bara fysiskt, jag tror inte att jag har tillräkligt med vilja för att göra det. Men jag får väl tänka på den tredje punkten på min "må-bra-och-var-glad"-lista, träning. Bra kondition, bättre hunör.

 

Da Da Dam



En favorit från förra året. Så mycket nostalgi.

Things you can do to be happier

 

Det är inte så att jag tror att alla går omkring och är allmänt deprimerade. Nej, de här olika sakerna hjälper bara en att må lite bättre. Jag kan själv känna mig otroligt nedstämd ibland, mest på grund av att jag är stressad av olika saker som har med skolan att göra.
Jag hittade den här listan på tumblr, men bilden har jag gjort själv :) Men i alla fall, när jag läste igenom listan första gången så kände jag direkt att det här är saker som kan hjälpa. Man har ju gjort allt på listan, åtminstone en gång och jag kan själv komma ihåg känslan, om jag tänker tilbaka riktigt noga.

Själv ska jag faktiskt ta och testa den här listan. Jag har redan börjat med punkt ett. Men jag har inte tänkt att jag bara ska gå och lägga mig tidigt varje dag. Jag ska även börja gå upp tidigt, eller i alla fall, tidigare. Jag saknar lite den tiden då jag var morgon pigg pch kunde vakna av mig själv klockan 8 på helgerna. Nu sover jag ofta till 10 ungefär.
Men jag menar inte att jag ska gå och lägga mig vid 8 varje kväll. Börjar med tio, sen får jag se hur jag gör..

Men prova i alla fall några saker på listan, man kan ju börja med det som är enklast. Själv känner jag skillnad med att vakna tidigare och faktiskt vara pigg. Det ändrar humöret väldigt mycket. :)

Vårblommor

20 mars 2012


Fick sluta tidigt idag igen :) Börjar nästan tro att jag kommer få sluta vid tre istället för fyra varje dag. Redan efter två börjar de sista besökarna lämna och då börjar vi städa och torka av alla bord. När det är klart, ungefär vid tre, så finns det inte mycket mer att göra. Då säger min handledare, som jag tror att det kallas, säga att jag får lov att gå hem :D

När jag kom hem så gick jag in via trädgården istället för att gå in genom dörren utmed gatan. Eftersom jag hade min kamera i väskan så fotade jag lite innan jag gick in. Jag lyckades få några bra bilder innan det lilla av solen som stack fram bakom molnen, försvann. Då blev det för kallt för att vara ute :)

Jag lägger upp bilderna i ett annat inlägg :)

 

En bra första dag



Det som gick minst bra idag är nog att jag gick hemifrån alldeles för tidigt. Jag började klockan halv tio men jag var där vid nio ... Dessutom så var det riktigt kallt, det var inte så kul att gå omkring och vänta i den kylan.
Men när jag väl kommit in så gick det bra. Jag fick göra lite allt möjligt, torka bord, servera och plocka undan använda tallrikar och lägga in dem i diskmaskinen, en gång fick jag göra en kycklingkebab till någon, jag fick göra en massa olika saker. Jag fick även pilla sönder två halva kycklingar till småbitar, det skulle sedan användas till att göra kycklingkebab :)
Det var bara fyra personer totalt som jobbade där, men ändå blev det lite trångt ibland, köket var väldigt litet ^^

Det ska bli kul att praoa där denna veckan, det blir nog lättare imorgon då jag vet vad som behövs göras :)

 

Converse Väska



Är den inte fin? Jag fick den igår.
Jag har velat ha en ny väska eftersom den andra jag har är för liten och så har jag haft den väldigt länge, så den ser inte längre ut som den gjorde för tre år sedan.
Det bästa med Converse väskan är, förutom att det är himla fin, att den är perfekt i storleken. Den är djup istället för bred, så man får plats med mycket saker utan att väskan tar så mycket plats ;)
Kanske visar lite fler saker som jag fick igår, det beror på om jag har tid att fotografera dem.

 

Prao


Idag är det första dagen på vår praovecka :)
Jag börjar inte förren klockan halv tio, vilket är väldigt skönt. Jag behöver inte gå hemifrån förren om cirka en timme.
Jag var en av de få i min klass som skaffade en praoplats tidigt, det är några som har kämpat nu de två senaste veckorna för att få tag på en praoplats.
Jag praoar på ett litet café/restaurang som säljer baguetter och "dagens rätt", säker en och annan kaka också eftersom det är ett café. Det ska bli kul :)

18 mars



Idag blir jag 15 år :D Jag har fotat någr av de sakerna som jag redan har fått :3
Idag var nog första gången som jag faktiskt sov när de kom in till mig imorse, annars brukar jag alltid vakna en stund innan, de brukar nog de flesta göra ;) Men igår kväll  gick jag och la mig någon gång efter halv två på natten och desstom så hade jag vaknat 20 över 6 den dagen. Så det var inte så konstigt att jag var, och fortfarande är, trött.
Men nu måste jag bestämma vilka cupcakes jag ska göra, förra året så hade jag cupcakes istället för tårta och jag hade tänkt ha det iår också ^^

Det bästa med våren


Bara för att det var så länge sedan som jag använde effekterna i Photo Booth ;)


Att våren har kommit är ju bra på alla sätt egentligen,
men det allra bästa är nog att äntligen kunna rida ute :) Idag hade vi utomhus-lektion för första gången detta året. Även om det blev lite kyligt efter bara en stund, extra kallt blir det ju om man inte har någon jacka ^^, så var det skönt att få vara ute lite som omväxling.
Nu ska jag byta om och sedan äta lite. Och imorgon så ska jag träffa några kompisar, vi ska fira mig - man låter så egoistisk när man säger så :/ - jag fyller år på söndag, blir äntligen 15 :P (Fast min ridlärare trodde att jag gick första året på gymnasiet, är inte säker på om det är bra eller dåligt ;) )

Better



Beautiful things can never stay the same way, they pass away, they always change
- Jason Mraz, "Better"

Noor här

Hej alliphopa!
Noor här, vet inte om ni har hört talats om mig innan men jag gör ett gästinlägg här nu. Jag har fått lov att skriva ett inlägg av Maja eftersom vi har en otroligt tråkig hemkunskaps lektion, och när jag säger hemkunskap tänker ni att vi lagar mat, men nej, här snackar vi om sängar och bilar, vem gör det på en hemkunskaps lektion lixom?
Okej, nu ska jag sluta klaga och snacka om något annat istället. Vem är jag då? Jo jag är en tjej som snart fyller 15 och går i samma klass som maja, vi är rätt olika men ändå lika på något sätt, kan inte förklara riktigt. Vi har väldigt olik stil och ser rätt olika ut, men har iprincip samma intressen (eller nästan om man stycker dansen och thaiboxningen). Jag är obeskrivligt intresserad av mode och allt som har med kläder att göra, kan gå i affärer i timmar och tycker nästan lite synd om maja när vi är ute och shoppar tillsammans för att då får hon näästa dra ut mig ur klädbutikerna men i och för sig måste jag dra ut henne ut skivaffärerna. Jag slänger in två bilder här under. 
Nu ska jag vara lite aktiv här (på lektionen), men den bilden på mig och maja är tagen i november 2011 så den är rätt gammal.

Zen Garden

 

iPod Skins



Vill jättegärna skaffa ett sådant här skin till min iPod. Det fodralet som jag har nu har jag haft i snart 2 år och det är väldigt slitet och ser inte så roligt ut längre...
iPod Skins är inte som skal. Det är mer som tjocka, beskyddande klistermärken som man sätter på sin iPod. Det skyddar inte om man skulle tappa den i golvet, men går väl att undvika ;) iPod skins skyddar mot repor och om man vill ta bort det så är det enkelt gjort, det kommer inte att finnas några som helst spår efter det.
Det bästa är nog att iPod skins finns i två olika material, antingen så väljer man det glansiga - fingeravtryck och liknande kommer att synas, men om man vill behålla sin iPods glans så kanske det är värt det - eller så väljer man den matta versionen - själv tänker jag välja den matta om jag bestämmer mig för att köpa ett iPod skin.
Nästan alla iPod skins ovan är från decalgirl.com

 

En riktig vårdag


Tagna med Instagram

 

Eftersom det var så fint väder, det kändes ungefär som att det var 20 grader fast det var cirka 13, så jag bestämde mig för att gå en liten runda. Jag är trött på att sitta instängd på mitt rum hela dagarna utan att göra något särskilt. Så jag tog min min iPod, satte på Harry Potter och Feninx Ordern-ljudbok och bara gick dit jag kom. Det spelade ingen roll vart, eftersom för första gången på länge kunde jag gå ut utan jacka :) Jag har ingen vår jacka så jag har fortfarande den som jag haft hela hösten och vintern - fast det är inte precis en vinter jacka så än så länge kan jag fortfarande använda den.
Men jag borde nog ta och skaffa mig en vårjacka snart :) Hoppas ni också har haft en väldigt bra dag, precis som jag. Idag var nog en av de bästa onsdagarna på länge, de brukar oftast inte vara någon höjdare för mig ;)

Burning Bridges





Lyssnade på den här låten igår kväll, första gången på väldigt länge. Jag kände direkt att hur många rock eller punkband som jag lyssnar på, eller vilka andra nya artiser jag än börjar lyssna mycket på som kommer jag alltid att vara ett Mraz-fan. Han är och förblir min favoritartist :)
Det är inte bara för att, även om hans låtar låter olika och han har så många olika musikaliska sidor så är alla precis så som en bra låt enligt mig ska låta. Det är också hans röst, den kanske inte är en av de bästa sångrösterna som man någonsin hört, men det är så perfekt, jag undar om det finns någon artist som har en sådan perfekt röst som han har ^^  Lyssna på låten så förstår ni kanske vad jag menar. Hans röst är så ... len? Vet inte hur jag ska beskriva den, kan man säga att någons röst är len? :)

Vår lilla överraskning :)


Idag fyller vår klassföreståndare 38 år. Vi ville överraska henne lite så vi var alla där en halvtimme innan vi började och gjorde i ordning. Vi hade lagt ihop pengar och köpt två små princesstårtor, med ljus och allt. Vi möblerade om klassrummet och skapade ett långbord i mitten av klassrummet. Sedan väntade vi i klassrummet, så tysta som vi kunde. När hon låste upp till klassrummet så stod vi alla där och började sjunga för henne :)
Hon blev riktigt överraskad och glad, hon hade ju verkligen inte förväntat sig något sådant ;)
Vi skippade den första lektionen för att äta tårta och sedan ställa tillbaka allt som det var från början.
Det blev riktigt lyckat, kanske nästan bättre än vi hade förväntat oss! :D


Klicka på bilden för att se den i större format :)

...

Closing Time

Vinnaren av Melodifestivalen 2012



Vad tycker ni om årets vinnare av Melodifestivalen? Själv tycker jag att det var rätt person som vann. Loreen ser så proffsig ut på scen och jag tror nog att hon kan ha en bra chans i ESC.
Jag kan däremot inte förstå varför så många gillar Dannys låt... Vad jag har hört så lämnade han Melodifestivalen igår med beskedet om att han aldrig skulle delta i Melodifestivalen igen. Dålig förlorare?

Det enda som jag blev besviken på, det var att Dead By April inte kom på mer än sjunde plats :/ De förtjänade mer än så tycker jag.

Nu är det bara att vänta till den 26 Maj, då får vi se hur det går för Loreen i Baku, Azerbaijan.

Melodifestivalenkväll



Ikväll kommer det hit några personer som ska äta här och sen så ska vi kolla på finalen av melodifestivalen :3 Vi har gjort så några år irad nu, förra året var vi hos min kompis Lisa, om jag inte minns helt fel ;)

Vem hejar ni på ikväll, då? Själv tycker jag att Loreen ska vinna eftersom jag tror att hon kan ha en rätt så bra chans i Eurovision Song Contest. Men jag hoppas även att det går bra för Dead By April, som är mina favoriter ikväll :) Lisa Miskovsky är ju också väldigt bra ^^

Ännu en teckning



Var i full gång igårkväll. För utom Torres så gjorde jag även den ovan. Det är meningen att hon ska bli en av karaktärerna i min nästa berättelse :) Är väldigt nöjd med håret, när jag först såg det framför mig hur hon skulle se ut så tänkte jag: "Det kommer nog inte gå så bra..". Men det gick bättre än förväntat :)

 

Fernando Torres



Jag fick en förfrågan igår om jag kunde rita Fernando Torres. Så jag satte mig ner och började teckna och här är resultatet :) Det enda jag vet om Fernando Torres är att han är fotbollsspelare... Men det var kul att rita honom, det är faktiskt inte så ofta som jag ritar killar eftersom jag tycker det är så mycket svårare att rita kort hår, långt hår är mycket enklare att rita.
Även om det inte är hundra procent likt eller något mästerverk så är jag nöjd, jag tror att jag äntligen börjar hitta min "stil". Eller, jag har i alla fall kommit en bra bit på vägen ;)

 

Karaktärskapande

Jag är inte helt säker på om ordet karaktärskapande egentligen finns. Men det spelar ingen roll, för det är det jag håller på med just nu: skapar karaktärer. Fick en idé igårkväll till en berättelse och jag planerar att göra ett lite större projekt av den idén.
Men först så ska jag ge alla karaktärerna ett utseende. Det är faktiskt mycket lättare att beskriva personer när man kan se dem. Och eftersom de inte finns på riktigt så får jag helt enkelt rita dem :)

Har varit hos frisören



Jag var hos frisören för en timme sedan. Jag valde att inte klippa inte så mycket, vi låta mitt hår bli så långt som möjligt :3 Men det är skönt att håret inte längre är så slitet.

Vi hade hälsodag i skolan idag. Vi fick gå mellan tre olika stationen, bugg, zumba och taekwando. Bugg var okej, taekwando var riktigt kul men zumba var inget vidare :/ Tror inte det var min grej precis. Inte för att bugg var det, men det var i alla fall inte som zumban...
Om jag inte redan gick på thaiboxning, så skulle jag nog kunnat tänka mig att gå på taekwando. Det är väldigt mycket diciplin och plötsliga rörelser men der är väldigt kul. Fast jag tycker nog att thai boxning är roligare ;)

The Kill (Bury Me)


Hade min, tja vad ska man kalla det?, låtpresentation idag. Det är på musiken och vi har en person varje vecka som får göra det.
Jag valde låten The Kill av 30 Seconds To Mars. Jag fick spela upp låten och berätta lite om den, tex vad den handlar om och varför jag valde den här låten.


Jag tycker att ni ska ta er tid att lyssna på den här låten, för oavsätt vad ni tycker om själva låten så har den ett väldigt bra och viktigt budskap.
Låten handlar om att hitta sig själv, den man verkligen är. Men man ska inte tro att det är lätt. Man måste vara beredd att kämpa mot den som kommer att stå mest i vägen för förändringar, en själv.

Snowdrops

De här bilderna tog jag för ca ett år sedan. Jag gjorde aldrig något med dem då så jag bestämde mig för att piffa upp dem lite i Pixelmator och sedan publicera dem här på bloggen. :)

It's only words. Floating around in my head. Thoughts.

Det är så många saker som man säger till sig själv varje dag. Saker som man säger till säg själv att göra. Att säga. Eller vad som helst. Men saken är den att man gör det aldrig. Även om man innerst inne vet att man aldrig kommer att göra det så fortsätter man att inombords övertala sig själv att det är det bästa att göra. Det kanske det är också.

Varje dag under lektionerna så tänker jag exakt på vad jag ska göra när jag kommer hem. Jag kan bestämma mig för att jag ska plugga inför ett prov som är om en vecka och det är bara bra att börja tidigt. Men innerst inne så vet jag att jag inte kommer göra det. Och det slutar bara med att jag blir förargad på mig själv.
Men det är inte bara prov som det gäller det är andra saker också. Saker som jag vill säga. Saker som jag vill göra. Men jag kan inte.

Men nu ska jag ändra på det. Har jag sagt åt mig själv att jag ska göra något, ja, så är det också det som gäller. Lite själv disciplin får man väl ha ;)
Det ska inte längre bara vara ord.

Such A Colorful World

Något av det första jag gjorde efter att jag sett Friends With Benefits var att söka upp den här låten. Den är riktigt bra och får en att bli på väldigt bra humör :)

Resten av bilderna från Budapest

Vissa av bilderna gick inte att få på rätt håll, hoppas att det inte gör något :/
Här är i alla fall de sista bilderna från Budapest :)

Filmtips

Tänkte tipsa om några filmer som jag sett på den senaste tiden. Alla fyra filmerna är väldigt bra filmer, men eftersom jag inte är så bra på att förklara en handlig eller vad jag tycker om en film kortfattat så tycker jag att det räcker med att jag skriver om två av dem :)

The Social Network
Den här filmen handlar om Mark och om hur han skapade Facebook. Allt är baserat på verkliga händelser så det är en väldigt intressant film. (Den filmen är en anledning till varför jag är inne på facebook mer än vanlig nu för tiden, har aldrig varit särskilt aktiv på Facebook innan...).
Jag gillar hur filmen är uppbyggd, att de hoppar fram och tillbaka lite i filmen hela tiden. Det får mig att koncentrera mig mer på vad som händer.

One Day
Filmen börjar börjar den 15 Juli 1988. Filmen fortsätter sedan med samma dag fast ett år senare och så fortsätter det. Ibland hoppar de över några år med det är hela tiden samma dag, 15 Juli.
Man får se hur Emma och Dexter börjar som vänner samma dag som de går ut skolan. De är bästa vänner under flera år. De åren innehåller såklart också en del gräl. Men de förlåter varandra tillslut och deras vänskap utvecklas.
Det är en väldigt fin film, och slutet var så otroligt fint och sorgligt att man inte riktigt vet vad man ska känna. Men det gjorde inget.

Burlesque och Friends With Benefits är båda två väldigt bra filmer med starka karaktärer och jag rekommenderar starkt alla fyra filmerna.
Vet du någon film som du tyckt varit väldigt bra? Kommentera gärna i så fall, jag behöver lite nya filmer att se :)

Asian style

Är själv sjukt nöjd med denna :3
Vad tycker ni?

Silver Moon

Igår släppte Donkeyboy sitt andra studioalbum. Jag har lyssnat på det några gånger nu på morgonen och jag tycker väldigt mycket om låtarna på albumet.
Deras första album Caught In A Life var länge ett av mina favorit album, så jag blev både överraskad och glad igår kväll när jag såg att de hade släppt ett nytt album.
Även om det första albumet var väldigt bra, så är deras nya album nog överlägset mycket bättre. Några av de bättre låtarna är nog, Silver Moon, City Boy, Pull Out Of The Eye och Get Up.

Sugen på något nytt att sträck lyssna på? Prova då Silver Moon. Jag har lyssnat på albumet över 6-7 gånger och jag har ännu inte tröttnat ;)
Klicka här för att lyssna på spotify.

Ny Design

Klicka F5 (PS) eller cmd + r om du inte ser den nya designen :)

Jag var länge velat byta design på bloggen, men samtidigt så gillade jag den som jag hade. Så jag bestämde mig för att göra en ny design som utgick från den gamla, och jag behöll en hel del saker.
Jag är faktiskt väldigt nöjd. Gillar den här designen bättre än den förra, den känns mjukare på något sätt :3
Vad tycker ni om den nya desigen? Bättre eller sämre än den förra?

SpeedPaint

Jag la upp den här bilden för ett tag sedan, men blev inte klar till att göra färdigt SpeedPaint-videon förren idag. Titta gärna :)

Not Another Fairytale

Igår så skapade jag en blogg som heter notanotherfairytale.blogg.se. Där kommer jag att lägga upp alla berättelser som jag skriver. Både de som jag har skrivit hemma och de som jag skrivit i skolan.
Bland annat så har jag redan lagt upp de två första kapitlena av Nytt Liv som jag brukar skriva på hemma när jag får tid över. Men jag har inte skrivit på den på ett tag och det ska jag försöka ändra på genom att åtminstånde skriva minst ett kapitel till :)
Har även lagt upp två andra berättelser/noveller som båda är skrivna i skolan.
Ta gärna en titt om du får lust :) Jag kommer förmodligen inte att uppdatera den bloggen särskilt ofta men när jag väl gör det så kommer jag att informera om det här på bloggen :)

Inspiration

Budapest

Några av bilderna från Budapest. Jag har fler, redigerade och klara att läggas upp på bloggen men jag kan inte ladda upp bilderna på bloggen just nu. De andra laddade jag upp på bloggen tidigare under dagen och då var det ingan problem. Men nu funkar det bara inte :/
Så resten kommer så fort allt funkar som det ska :)