Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

Dansshow
Som sagt, dansshow ikväll. Kommer hålla till bakom scenen och ha full upp med att hålla koll på ungar som väsnas och med att bära ut saker som ska vara på scenen under vissa nummer.
Under pausen så ska jag och Noor dela ut varsin macka, en dricka och ett kex till alla barnen som är med och dansar. Det kommer vara kaos, säkert. Vi måste dessutom se till så att ingen försöker sno åt sig mer än vad man får.

Jag hoppas att allt kommer att gå bra. Men vi hade genrep innan idag för klass 7-9 så vi vet exakt vad vi ska göra. Önska oss lycka till, särskilt Noor som ska vara programledare och allt :)

 

夏恋模様 Natsu Koi MoyouMan kan inte göra annat än att älska J-Rock ❤ Nana Misuki är nog den bästa kvinnliga J-Rock sångaren som finns :)

bara några dagar till, det ska jag nog klara av

 

Det här veckan känns som den jobbigaste veckan vi haft på hela läs året. Det är så himla mycket som måste bli färdigt innan betygen sätts. Det är jättejobbig och jag längtar hela tiden efter att det ska bli sommarlov så att jag kan slappna av för en gångs skull :)
I måndags så hade jag ett prov i konsthistoria, imorgon så har jag mattediagnos och spanska prov. På torsdag så ska vi lämna in vår stumfilm som vi gör på bilden. På fredag så är det matteprov, so-inlämmning och svenskaredovisning. Och det faktum att jag och Noor ska hjälpa till på dansshowen gör inte saker och ting lättare precis. I måndags var vi och filmade klart lite saker som behövdes till danshowen och både på onsdag och torsdag så måste vi vara där och hjälpa till och även på kvällen på torsdagen.

 

Dansshow är något som vår skola har varje år. Eftersom alla klasser från F-6 har dans på schemat så måste de få en chans att visa vad de har gjort under skolåret som gått. Så de föräldrar, och ibland även släktingar, som vill se  elevernas danse köper helt enklet biljetter och det är som en riktig dansshow med rökmaskin, programledare och hela köret.
Så på torsdag kommer jag stå och ta emot biljetter från alla de som ska se showen och sen för vi väl se vad jag får för arbetsuppgifter efter det :) Men det blir nog kul, det hoppas jag i alla fall :)

LondonJag har ju tillbringat mesta delen av den här veckan i London tillsammans med min klass. Jag måste säga att det var en riktigt lyckad resa, trots stekande sol och ömmande fötter.
Jag orkar inte göra som Noor och skriva om vad som hände varje dag, gå in och läs hennes inlägg istället :) Men jag tänkte ändå ta och skriva lite om de mest minnesvärda sakerna som hände under resan.
Vi var ju bland annat på en musikal på onsdagen. Själv tycker jag att de var det roligaste på hela resan, och jag tror nog att det är många som håller med mig. Vi såg Shrek, den där filmen som man såg när man var liten. Musikalen var grymt bra gjord. Har bara varit på musikal en gång innan, i Sverige och det här var inte alls samma sak. Det är verkligen svårt att förklara, man måste ha varit där för att kunna förstå hur bra den var.

Jag och Noor har ju gått längs hela oxford street säkert minst 10 gånger känns det som. Det finns så himla många butiker/affärer som inte finns här i Sverige. Även om jag inte köpte lika mycket som planerat så är jag väldigt nöjd med mina inköp. Hittade bland annat en skolavslutningsklänning, vilket jag är väldigt nöjd över. Köpte den i en affär som heter Bershka och de har riktigt fina saker.
Sedan var det ju primark också. Fyndbutiken, eller vad man ska nu kalla den. Alla tröjor kostar under 5 pund och jag köpte ett par jeans som endast kostade 11 pund. Det är ju bra att det är billigt och man kan stanna där inne i flera timmar, om det inte vore för det faktum att man delar affären med några tusen personer till och det är väldigt svårt att ta sig fram. Och för oss som inte gillar när det finns så mycket människor på ett och samma ställe så kan det vara lite strässande...

Det var som sagt en riktigt rolig resa. Torsdagen var hemsk, över trettio grader och helt vindstilla, fötter som gör ont efter minsta lilla rörelse och en lång resa hem. Men annars hittar jag nog inget att klaga på :)

 

The Chaser

INFINITE - 추격자 (The Chaser)


Wooho! INFINITE har gjort comeback!
Gillar låten, videon och .. ja, allt. Och MyungSoo ❤ kan inte låta bli att gilla honom efter att ha sett Shut Up Flower Boy Band.
Bra låtar förtjänar att bli dagens låt, och detta är ju en bra låt så ... ja, ni förstår nog :)

Längtan


Två bilder från förra besöket i London (2010)


Längtar.
Jag kan verkligen inte förstå att det bara är 41 timmar kvar tills det att jag står utan för stationen i väntan på tåget som ska ta oss till Kastrup. Det känns så overkligt, vi har gått och längtat efter det den dagen i nästan ett år (i alla fall jag och Noor då) och nu är det så nära, nästan så att vi kan röra vid det.
Har ägnat förmiddagen åt att grovpacka. Kläder, pass, huvudvärkstabletter etc har redan åkt ner i väskan. Resten får jag nog ta imorgon, kläder som hänger på tork och vissa hygeinartiklar får vänta. Men nerpackade kommer de att bli och på måndag morgon är det äntligen dags.
Längtar ännu mer nu.

äntligen lite välförtjänad ledighet

Det har varit väldigt mycket prov och läxor i skolan den senaste tiden. Att vi nu får några dagars ledigt är något som jag tycker jag förtjänar efter att ha två stora prov under tre dagar.
Ska ta det lugnt. Slappna av och inte tänka för mycket på allt som kommer, allt jag måste göra. Istället tänka LONDON och SOMMAR.

jag orkar inte mer, i alla fall inte just nuJag har hela tiden den där känslan av att jag "måste" blogga. Jag gillar inte den känslan, inte alls. Det har varit så himla mycket med bloggen den senaste tiden så jag tror att jag börjar bli lite beroende. Jag vill blogga för att jag har något att skriva om och inte för att jag känner mig tvungen till det, då blir det endå inga bra inlägg.
Så vad jag behöver är en bloggpaus. Vet inte hur länge. Men i alla fall fram till nästa helg, för därefter är det London.

 

när det inte går som man tänkt sig

Idag var både jag och Noor enormt taggade inför orienteringen. Vi har tränat vår kondition och vi ville visa att vi kunde ;) Men sedan gick det ju inte som vi hade tänkt oss, såklart.
För det första så vaknade jag imorse med en hemsk förkylning. Så när vi kom fran till skogen var jag jättehes, snörvlade och hostade hela tiden nästan :/
Första rundan gick sådär, det gick bra i början men mot slutet så började jag må illa efter att ha sprungit så snabbt som vi hade gjort. Så när vi kom tillbaka så satta jag mig ner för att vila och Noor hakade på två andra från klassen och sprang en runda med dem. När hon sedan kom tillbaka igen så mådde jag bättre och vi gjorde en runda till. Den gick jättebra för utom att vi inte hittade en kontroll och någon hade tagit bort en annan. När vi tillslut ser målet så struntar vi i både kartan och kompassen - vi behöve ju inte de mer. Vi springer så snabbt vi kan, för att spara tid och det är då som det lilla "katastrofen" inträffar...
Jag ser Noor, som är ca 15 meter framför mig, snubbla över något. Men hon reser sig igen och fortsätter springa så jag tänker inte mer på det. Men när jag sen kommer fram till där Noor snubbalde så ser jag att det är som en stor lång grop där. Men nu har jag sett gropen, så jag kommer ju inte snubbla i alla fall, tänker jag och springer ner i den för att sedan komma vidare. Men i nästa sekund sitter jag fast. Det slafsar och har sig när mina ben sjunker ner i den äckliga geggan. Jag har sjunkit ner i ett träsk. Min första tanke är: "Jag kommer inte kunna komma upp igen" och det är egentligen inte så konstigt att den tanken slår mig. Jag har sjunkit ner nästan en halv meter och eftersom träsket sjunker ner som en grop så måste jag dra mig själv upp. Markenhöjen låg ovanför midjan på mig...

Så nu är mina skor förstörda och mina byxor är geggiga. Men jag får väl helt enkelt slänga in dem i tvättmaskinen båda två ;)Orientering

Sitter i bussen på väg mot skogen. Lyssnar på Big Bang och är sjukt taggad. Den här gången ska jag och Noor köra järnet :) vi ska få den bästa tiden ;)

En låt som får dig att somna.

Ligger lite efter med listan, därför blir det två låtar idag.

Åh, det finns många. Har till och med gjort en lista med dem. Men sen finns det ju alltid de som är bättre än andra. Over My Head är en av dem. Det är något med sångaren i The Fray s röst som gör en lite sömnig. Det är samma sak med Iron and Wine.
...

Orkar inte.

Vill inte.

Har inget val.


...

En låt som gör dig ledsen.

Kanske inte blir ledsen precis, men lite nedstämd blir man ju. Trots det så är det en väldigt bra låt.
Brukar lyssna på den om jag vill trycka undan allt ont som följer efter en i livet. När jag vill gömma mig. Glömma.
Lyssnar på den då. Sen går det över.Butterflies, they fly. Far, far away - all the way into my dreams

6899287747_d146e6e383_largeTumblr_lmtvi7lrjq1qh6li2o1_500_large73823_177645328913444_170407049637272_648234_1174396_n_largeTumblr_lpauwhvh2q1qh7487o1_400_large
Bilder från lite olika ställen, bland annat tumblr och we ❤ it

Jag älskar fjärilar. Så fina. Jag vill rita en massa fjärilar, stora och små. Färgglada. Mönstrad och enfärgade. Alla sorter.
Ska ge det ett försök snart ☺

 

The bird's song


Jag idag, lockat hår och fåglar

Helt vanlig dag. Har gjort ett prov, skrivit arbete och gått igenom lite saker som man ska tänka på när man orienterar. Vi ska nämligen ha orientering på onsdag, så det blir en heldag ute i skogen ☺
Hemma har dagen också varit som alla andra dagar. Tränade lite, skypat en stund med Noor och om en liten stund så ska jag plugga lite konsthistoria - om vi inte ska äta först.

Space Nails

 

Igår försökte jag mig på att göra så kallade space nails. Jag har sett videor förr hur man gör och deras resultat har blivit riktigt fint. Jag kan tyvärr inte säga detsamma om mitt resultat. För det första så hade jag inte de rätta färgerna, och sen så gjorde jag lite småfel innan jag riktigt kommit på hur det var man skulle göra.
Men för att vara första försöket så är jag nöjd. Ska köpa lite nya färger så att jag kan göra om det någon annan gång, och förhoppningsvis få ett bättre resultat ☺

En låt som gör dig glad

Förra gången jag gjorde den här listan så valde jag "Butterfly" av Jason Mraz, den kan alltid få mig på bra humör. Men det finns ju fler låtar som får en att bli så där bubbligt glad inombords. "Such A Colorful World" av Max & Simon är en en av dem

 

 

 

 

10 låtar på 10 dagarJag gjorde ju en sådan här lista för nästan exakt ett år sedan. Men jag gjorde aldrig klart den, så därför tänkte jag ta och försöka en gång till. Men den här gången blir det en lite kortare lista. Jag har tagit några punkter från den gamla listan från förra året och så har jag lagt till några egna punkter som jag tyckte borde finnas med ☺
Jag kommer att svara på en punkt varje dag, förhoppnings vis ☺


1.
En låt som gör dig glad.
2. En låt som gör dig ledsen.
3. En låt som får dig att somna.
4. En låt som beskriver dig.
5. En låt som du önskar att du fick höra på radio.
6. En låt som du kan spela på instrument.
7. En låt från din barndom.
8. Din favoritlåt från den här tiden förra året.
9. En låt från din favoritplatta.
10. En låt som får allt att kännas helt perfekt.

Look closer.

Ffth52gv58b5jqsuo_large

långa torsdagarTillät mig själv att sova lite längre idag. Man behöver faktiskt inte gå upp halv sju när man börjar tjugo över nio, särskilt inte när det tar en fem minuter att gå till skolan.
Idag är det torsdag, en av de längsta dagarna för mig. En massa långa lektioner som gaddar ihop sig till en stor tråkig massa. Vi slutar tio i tre, vilket kanske inte är så jättesent, men vid det laget är man helt slut och vill bara hem - i alla fall så är det så jag känner det. Dessutom så äter vi riktigt sent, den sista halvtimmen innan lunchen så känns det nästan som att man ska svimma av hunger :/
Så, nu har jag fått klaga lite, nu känns det mycket bättre ;)

 

Några ovisade teckningar


Några teckningar som jag gjorde under april månad. Den sista är ett försök till att göra ett självporträtt, men det blev inte så lyckat. Jag är helt missnöjd med själva ansiktet egentligen, men det är inte mycket man kan göra åt det nu. Förutom ansiktet så är jag faktiskt rätt så nöjd med resten, händerna framför allt, jag har alltid haft väldigt svårt för att rita händer men den här gången gick det helt ok :)

Skinny Love


Gårdagen

Lockade mitt hår lite :)