Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

Oh! My Lady!

Oh! My Lady är en Koreansk drama på 16 avsnitt.
Eftersom man utan problem kan sätta sig och titta på en fransk eller italiensk film, så tänkte jag, varför kan man då inte se något koreansk? Så jag tänkte tipsa om den här serien till alla som är sugen på att se något så får en att skratta, gråta och mer :)
Oh! My Lady handlar om Yoon Gae Hwa, hon är 35 år och bor ensam med sin dotter. I ett desperat försökt till att få ett jobb - så att hon och hennes dotter ska kunna ha någonstans att bo - så får hon ett jobb som hembiträde hos den mest populära manliga skådespelaren för tillfället, Sung Min Woo. Men efter att ha ställt till det så får hon sluta efter endas en dag. Inte lång tid senare kommer hon av misstag till The Show Company, som jobbar med musikaler. De vill ha Min Woo i sin nästa föreställning och lovar Yoon Gae Hwa att hon ska få bli anställd om hon kan få Min Woo att skriva på kontraktet om att vara med.
Detta är den första film/serie som jag någonsin har gråtit, skrattat till och blivit rörd av. Den är så himla bra! Se den gärna :)

A Rush Of Blood To The Head

Sitter i mitt rum, alla lampor är släckta utom skrivbordslampan ^^ Släcker jag det så blir det kolsvart.

Igår under dagen så hade jag en konstig känsla av att det var lov. Men sen framåt kvällen så fick jag mer och mer söndagsångest  ju mer jag tänkte på att det var skola idag :/

Ibland tror jag att jag är allergisk mot skolan, jag har problem med stress  - fast jag inte känner mig stressad -, och jag kan bli lite illamående, osv, av det.

Längtar till lovet, till Ungern (ska förresten dit under lovet), till att bada i varma utomhus bad - eller vad det nu är för något som de har Budapest (Ungerns huvudstad, som vi ska till).

När jag har gjort alla läxor och allt annat som man måste göra så ska jag nog ta och se en film, är lite filmberoende för tillfället ... Men jag älskar att se filmer som griper en och tar en till en annan värld, typ. Får se vilken det blir den här gången, antagligen Water for elephants eller Welcome to the Rileys, eftersom de är näst på min lista :)

 

Beige



Var inte säker på hur det skulle bli med beiga naglar men eftersom jag ändå redan hade den färgen så bestämmde jag mig för att åtminstånde pröva det.
Det är väldigt enkelt och funkar bra ifall man inte orkar göra någon nageldesign som tar tid. Passar mig väldigt bra nu när nästan alla mina naglar brytis och blivit väldigt korta (det är svårt att göra en nagel design då..)

 

 

Långa dagar


Försökte ta bild på snön eftersom det är så fint :) Men det blev inte riiktigt som jag tänkt mig ...

Denna veckan har jag varit väldigt förskyld :( Fick vara hemma i tisdags eftersom jag var så dålig :/
På grund av förskylningen så har den här veckan gått väldigt långsamt... Har heller inte orkat göra något när jag kommer hem och egentligten så orkar jag inte göra något idag heller men jag har svenska prov imorgon så får nog ta och plugga lite i alla fall :/
Nu ska jag se om jag kan hitta någon huvudverkstablett någonstans, klarar inte av denna huvudverken längre :/

 

How Far We've Come

 

Älskar texten till den här låten ^^ Och ja, jag kommer att vara en av dem som lyssar på den här låten den 22 december 2012 ;)   (Vissa tror ju att världen kommer att gå under den 21 december detta året...)

 

Äntligen har jag hittat det !



Jag har letat väldigt länge efter ett program som kan ersätta PhotoShop eftersom det är så himla dyrt :/ PhotShop Elements var inget alternativ för mig eftersom det saknade några av de viktigare verktygen som jag behöver. Dessutom så var lite lite svår att hitta hur man manuellt redigerade bilder :/ (Dessutom så kostar det faktiskt lite väl mycket, 799 kr)
Jag har Gimp, men eftersom de egentligen är ett PC-program så funkar det inte på en mac utan att man har ett speciellt program som heter X11. Men det funkar inte rikrigt som det ska, det hackar rätt mycket så det är svårt att rita i och och redigerar bara bilder där om jag absolut behöver ( det som jag gör mest med gimp är att skapa headers till bloggen ..).
Men igår hittade programet som kan ersätta PhotoShop, det är till och med bättre (tycker jag). Det är ett program gjort för mac och det heter Pixelmator. Det kosat 229 kr i App Store, men jag funderar starkt på att köpa det :) Har en provversion som varar i en månad så ska testa det under den tiden.

Biler ovan är gjord med Pixelmator :) Vad tycks?

 

Gårdagens inköp :)



Var på Hööks igår och köpte ett par ridbyxor, ett ridspö och ett par strumpr (behövde ett par nya så att de passade till de nya ridbyxorna)
När man går inne på Hööks och tittar lite på alla sadlar och tillbehör som man kan köpa så vill jag så gärna ha en egen häst (fast egentligen så vill jag inte det :/ ) Men att kunna välja alla delar och välja hur de ska se ut ... Det skulle jag vilja göra ^^

 

Imagine

 

Den här låten är som bäst när det är sent och man ligger i sängen och man är egentligen riktigt trött, men man kan inte sova. Då funkar den här låten riktigt bra :)

Äntligen helg

Förra veckan gick väldigt fort, men det kan man inte riktigt säga om denna ... :/ Det är skönt att det äntligen är helg. Fast jag kommer inte kunna slappna av så mycket som jag skulle vilja. Vi har prov på måndag, så denna helgen kommer jag tråkigt nog behöva använda till att plugga.
Men lite annat ska jag nog också hinna med (hoppas det iaf). Vill gärna åka till Hööks, ridsport-affären :)
Får se hur det blir ;)

Jobbig dag..

Imorse var jag så trött att jag inte skulle komma ur sängen, får antagligen gå och lägga mig 8 ikväll eller något annara så kommer jag omöjligt vaknka imorgonbitti. Fast 8 är kanske att ta i ;)
Det har varit en bra och helt normal dag förutom en del enstaka saker, och de är oftast de som man kommer ihåg och gör så att man tycker att det har varit en skitdag eller bara helt enkelt en jobbig dag - som idag.
Vår fysiklärare berättade för oss om magneter som om vi aldrig i hela vårt liv hade sett en magnet eller att vi inte visste att magneterna bara passar ihop på ett håll.
Vi tränade styrka på idrotten och jag och några andra tog i med allt vi hade medan andra passade på att slöa så fort läraren inte såg -.- Ångrar lite att jag kämpade så mycket - fast jag vet att det bara är bra att kämpa - men nu kan jag knappt gå :/
Nej, nu ska jag ta och försöka hålla mitt nyårslöfte - plugga mer! Var faktiskt ganska kass på det förra året och jag vet ju egentligen vad det beror på *sneglar på min iPhone och sedan på datorn...*. Men nu ska det bli bättring på det! Det kommer nog gå jättebra. *harkel*

 

 

Fest

Nu ska jag sticka hem till Lisa, en kompis till mig som fyllde år för nästan tio dagar sedan :)
Jag och två andra kompisar ska sova hos henne så det blir nog en ganska så lång kväll ( det brukar bli det ;) ).

V hörs ! :3

Nailart

Så här ser mina naglar ut just nu :3
Fick inspirationen från en Youtube-kanal som heter "Cute Nail Polish"
Vad tycks ? :)

 

Några favoritbilder


Dessa är några av mina favoritbilder från i somras. Jag har suttit sorterat bland alla bilder som jag har och då har jag upptäckt en del bilder som jag nu tycker är bra, men vilket jag inte tyckte då..
Det är svårt att ta bilder nu under vintern, när man väl kommer hem från skolan så är det mörkt ute och det blir inte lika bra bilder om man använder ljuset från en glödlampa :/

Vad tycks om bilderna? :) 
(Ni får gärna kommentera)

 

 

 

I Won't Give Up


Idag är min absolut bästa dag på länge!!
Gick in på min mejl och upptäckte att jag hade fått ett nyhetsbrev från Jason Mraz (alltid lika kul ^^). Det fanns ett album omslag (fast i det här fallet så var det faktiskt ett omslag för en singel). Det fanns en länk till videon på Youtube (det är den som är ovan).
Först var jag liiiite besviken, eftersom jag inte tyckte att det lät så som Jason Mraz brukar låta. Men sen kom jag till att tänka på att alla hans album har sin egna stil och hur hans låtar än låter så är det Jason Mrazs stil :)
Nu, efter att ha lyssnat på den några gånger så tycker jag att den är riktigt bra :) Och nu längtar jag ännu mer efter hans album som borde komma snart :/
Det brukar ju vara så att när en artist släpper en singel så släpper de ett album inte så långt efter det :D och jag vet att det ska komma ett album från honom i början av detta året.

Dett gjorde verkligen min dag! Min vecka också föresten ;)

:)

 

 

Sista lediga dagen



Nu är jullovet snart slut. Jag ska ägna den sista lediga dagen åt att bara ta det lugnt :) Fixa lite med bilder, lyssna på Harry Potter ljudbok .... göra lite matte -.- Har läxa i matte till onsdag så jag kan lika gärna göra lite idag så att jag inte sitter hela eftermiddagen och tar död på mig själv med matteboken ^^
Förresten så kan jag verkligen rekommendera Harry Potter ljudböckerna, Krister Henriksson är den bästa uppläsaren någonsin ;)

 

 

En bild från i somras

 

Får tillbaka sommarkänslan när jag ser den här bilden :)
Kommer kanske lägga upp en del äldre bilder nu ett tag eftersom min kamera har gått sönder :( Har ingen aning om hur det gick till :/
Men hur som helst så har jag hittat en hel del bilder som jag inte tyckte var så bra innan men som jag nu gillar :)

 

Spellista - Punk



Jag har samlat alla min favoritpunk-låtar i en spellista. Det är en blandning av punk, punkrock och punkpop. Men så länge det har något med med punk att göra så är det ok ;)
Just nu innehåller listan 25 låtar, men jag kommer att fylla på efter hand som jag hittar andra, riktigt bra punk låtar. Ni får gärna tipsa mig om låtar som ni tycker är bra :)

Spellistan hittar du >HÄR<

 

Mr. Right

 

Älskade den här låten vid första ... lyssningen (?). Den är riktigt bra, och låttexten är också väldigt bra vilket ofta kan få låtar att bli ännu bättre :)

Robin och Amanda



Ni känner säkert igen de här två från idol :) I torsdags så var jag och kollade när de var på Entré. De sjöng vars två låtar och sedan var det skiv signering. Tur nog så kom jag dit en timme innan det hela började och lyckades på så sätt få en bra plats längst fram och jag lyckades komma långt fram i kön sedan så att jag slapp så en timme och vänta på att få komma fram och få min skiva signerad ^^
Jag köpte Robins skiva och fick den signerad :3 Det är roligast att köpa skivor om man får dem signerade också ;)
Det var värt att stå en timme och vänta.

 

Små rosa Cupcakes

 

Bestämde mig för att det var dags att baka idag. Både för att det var ett tag sedan och för att jag ville testa min nya sprits, som jag fick i julklapp. En sprits är verkligen bra att ha, enda nackdelen är att den är väldigt svår att tvätta av efter att man har använt den ^^ 
Det är ganska svår att använda spritsen och flera av de som jag gjorde blev lite misslyckade, men efter att ha gjort några stycken så fattar man hur det är man ska göra :)

 

Bilder från nyår

 

Att det ska vara så svårt att fotografera fyverkeri -.-' Eftersom eld är mycket lättare och roligare att fotografera så har jag nu dubbelt så många eld-bilder som fyverkeri-bilder ^^
Men jag är i alla fall nöjd med de här bilderna, om man jämför dem med alla andra fyverkeri-bilder som jag har tagit under andra år, så är de här väldigt bra ^^

Sayonara, dewa mate! [Vi ses!]

Up

 

Älskar denna låten, den heter Up, och framförs av Jason Mraz :)

BTW, videon är gjord av mig :) Gå in på min Youtube-kanal om du vill se fler videos, länk hittar du i header, under WWW. :)

Simon och ekarna

http://redleopardwoman.blogg.se/images/2011/simon-och-ekarna-film_181115704.jpg

Nu ska jag iväg och se Simon och ekarna. Fick det i julklapp :) Ett bra sätt att börja det nya året på.
Fast jag kan fortfarande inte förstå att det redan är 2012 :o Det känns som det var nyligen som det blev 2011... Det året gick så fort :)

Hoppas verkligen att filmen är bra, men den är ju baserad på en internationellt bästsäljande bok och dessutom så har Bill Skarsgård huvudrollen, så dålig kan den ju aldrig bli då ;)