Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

Live is a four letter word

Starta videon och du kan lyssna på Jason Mraz's nya EP. Klicka bara på titlarna i videon för att välja låt, eller bara låt den spela. Jag lovar, den är definitivt värd att lyssna på :3

29 februari

Hittade ingen passande bild :/

Idag är det skottdag. Och idag var det meningen att det skulle vara en av mina bästa dagar på länge. Varför? För Jason Mraz släppte en live-EP igår (jag upptäckte det igår kväll).
Men den blev inte så bra.. För det första är onsdagar aldrig bra dagar. Varför? För de är tråkiga, enformiga och det händer aldrig något intressant eller annorlunda. Och när det väl händer något så är det inte något som man vill ska hända... SÅ var det idag, fick reda på något som jag helst önskar att jag inte visste eller att det inte är sant.
Det enda som är bra med onsdagar är väl att vi slutar tidigt. Inte för att det spelar så stor roll när man nästan alltid har en hel del att göra till torsdagar, vi har väldigt många lektioner den dagen.
Men nu ska jag lyssna på Jason Mraz's nya EP. Jag håller verkligen med en kommentar som jag läste om den igår kväll: It's not "the new Jason. It's the old Jason that's back". Hans nya låtar likanar mer de som han gjorde innan han blev känd, flera av de är mina favoritlåtar; bland annat "Halfway Home".

Då var lovet slut

Bild från Budapest, resten dyker upp så snart som möjligt :)

Nu när allt är igång som vanligt igen så känns det nästan som att jag aldrig var borta. Eller i alla fall som att det var väldigt länge sedan :/ Fast samtidigt så hade jag nästan glömt att som hade med skolan att göra, eller snarare: förträngt det... Det var rätt så stressigt under de sista veckorna innan lovet och jag tror att vi alla behövde lite ledigt.
Så det känndes faktiskt lite konstigt att stiga upp i morse och och ta sig till skolan och jag kommer inte att hinna vänja mig precis, för om 5 veckor så är det påsklov och under en av de fem veckorna så har vi prao :3
Längtar redan ;)

Hemma igen och igång som vanligt

Kom precis hem från ridningen :3 Ja, jag vet. Jag kom hem i förmiddags och jag är redan igång som vanligt :)
Det går så snabbt, ena stunden är man i Budapest, omgiven av en massa gigantiska byggnader och i nästa, så sitter man på en häst och ska göra övergångar mellan galopp och skritt. Det är en ganska så underlig känsla :/

Nu ska jag i alla fall försöka ta det lite lugnt innan skolan börjar igen.
Jag kommer att försöka få upp några bilder från resan, under helgen men jag måste först överföra bilderna till datorn och rensa ut, så att jag bara har de bästa kvar :3

Tidsinställt inlägg

Nu är jag förmodligen på ett plan på väg till Budapest :) Kommer inte att uppdatera bloggen förren jag kommer tillbaka till Sverige igen, det vill sä

Beats By Dr Dre

Herregud. Vill ha, vill ha, vill ha!
Jag har bestämt mig för att köpa dessa :3 Har provat dem, en kille i min klass har dem, och de är sjuukt bra.
De finns på Amazon, för 1200 kr. De är rätt dyra, men helt klart värt det ;) Så om någon månad eller två, så ska jag kanske ta och beställa dem :3

Hemma och sjuk

När man var liten så ville man jättegärna bli sjuk så att man kunde stanna hemma och titta på TV, eller vad det nu var man gjorde.. Men nu är det inte längre så att man vill bli sjuk :/ För det första så missar man mycket mer i skolan och har alltid en del att ta igen när man kommer tillbaka. För det andra, man har inget att göra ... Inte som när man var liten ...
Men, men ... jag får väl ta och försöka bli frisk. Idag är sista dagen innan lovet och på söndag morgon så åker jag med familjen till Budapest :) Och då kan man inte vara sjuk, det funkar bara inte ;)

Fiol

Och nu skulle man behöva lite lov

Nu börjar det äntligen kännas som att det snart är lov. Sista provet innan lovet är avklarat och vi har (nästan) inga läxor :)
Längtar till lovet, ska åka till Budapest, huvudstaden i Ungern, och jag ska vara där i 5 - 6 dagar - kommer inte riktigt ihåg :/
De har många utomhus bad i Budapest, man badar i jättevarmt vatten när det är minusgrader ute :) Fast jag hoppas att det hinner bli liite varmare tills vi kommer, det får gärna vara minst 5 grader..
Thai boxningen blev inställd idag... Jag satt i en halvtimme efter skolan och övade på att linda de lindorna som man har om händerna, men nu kommer jag att ha glömt bort hur man gör nästa gång... Får väl titta på den där videon igen :/

2000 Light Years Away

 

 

Pastel

Jag älskar sådana här pastelbilder :3 De är så fina.
Ska försöka komma på hur man redigerar bilder på det här sättet i pixelmator, eftesom jag inte kan använda actions (tror att de heter så) som man använder i Photoshop för att enkelt redigera alla bilder på samma sätt.

Kings And Queens

30 Seconds To Mars är det bandet som jag lyssnar mest på för tillfället. Deras album This Is War går på repeat och den här låten är en av mina favoriter. Det är något magiskt med den som gör att man inte kan tröttna på den :)

E.L.F - Nagellack

För lite mer än en vecka sedan så beställe jag fem nagellack från E.L.F. Igår kom änligen packetet, så idag provade jag dem allihop. Är väldigt nöjd med färgerna och de verkar vara väldigt hållbara också. Jag har hört att de skulle vara bra, men egentligen så valde jag att beställa där ifrån eftersom de var väldigt billiga, 15 kr styck kostade de! :D
Ska nog beställa därifrån någon mer gång :) De ska ha 30% rabbat så fort de har kommit upp i ett visst antal likes på facebook. Då kanske man ska beställa några fler ;)

Happy Birthday!
Grattis Choi Si Won ^^
Siwon blir 25 idag och han är med i det koreanska gruppen Super Junior. Och han spelar även en av huvudrollerna i den koreanska tv-serien som jag tipsade om för några dagar sedan :)

Ingen mer stress

Det är riktigt skönt att ridningen nu börjar 5 och inte 4 som den gjorde innan. Ett och ett halvt år så jag har stressat mig hem varje fredag för att hinna till ridningen i tid. Nu kan jag gå hem i lugn och ro :) Det är stor skillnad.
Ikväll blir det väl The Voice, även om jag inte tittar så noga på det - vilket betyder att jag slår mig ner i soffan med datorn i knäet samtidigt som jag halvt koncentrerar mig på vad som händer på tv-skärmen.
The Voice kan inte på långa vägar mäta sig med Idol. Jag hoppas att X-factor (som är anledningen till varför de lade ner Idol) kommer att vara bättre. The Voice är lite för segt för att det ska fånga mitt intresse... Jag tittar mest på det för att de andra i min familj gör det ^^ (och för att Ola är med :3 )
Vad tycker ni om The Voice?

Då vs. Nu

Igår bestämmde jag mig för att ta reda på hur länge sedan det var jag klippte mig. SÅ jag började leta bland mina bilder i Photo Booth och hittade till slut en bild som jag tog samma dag som jag hade klippt mig. Det var den 11 juni 2011, det vill säga ca 8 månader sedan :o
Har funderat på att klippa mig ett tag nu men nu funderar jag faktiskt på att vänta med det till i juni :) Men, jag har inte bestämmt mig än så vi får se hur det blir :)

Hur du slösar bort din tid

Får nog ta tag i bloggandet lite.. Statistiken är inte vad den brukar vara :/
... Har prov i morgon och känner bara: jag. är. död. Shit. Shit. Shit.
En grej som jag är väldigt bra på, men som jag önskar att jag INTE var bra på, är att slösla bort tid som man egentligen borde använda till annat ... Som till exempel plugga inför ett prov.
Innan satt jag till exempel och tog bort lite gamla bilder från Photo Booth, en fullkomligt onödvändig sysselsättning.
Jag tänker inte på det egentligen men jag tror att jag gör alla dessa "behövs-inte-göras"-saker bara för att jag vill undvika att plugga så länge som möljigt, något jag inte är särklillt stolt över :/
Men, men. Nu är det nog att jag tar tag i det innan det är för sent :)

Do you know what beauty really is?

Melodifestivalen 2012

Kan väl börja det här inlägget med att säga att jag är besviken. Gårdagens avsnitt av Melodifestivalen 2012 var inte ett av de bästa jag har sett.. Vi kan väl börja med något av det värsta, Sean Banan. Jag tänker inte säga så mycket om det, men jag tycker det är konstigt att någon som Sean Banan ens är med i tävlingen. Dessutom har han en låt som handlar om honom själv och .. ja, om honom själv.
Detta skulle kunna bli ett jättelångt inlägg, men för att det inte ska bli det så ska jag inte klaga för mycket. Det finns andra som inte tycker som jag när det gäller bidragen så dem ska jag inte säga något om.
Men om vi tänker på själva programet, programledare osv så tycker jag att det var sådär. Programledarna skötte väl sitt jobb bra, de sjöng sitt nummer .. bra. Men nummret. Var det bara jag som inte fattade poängen? Om det var någon som förstod vad i helvete de sjöng om så får ni gärna berätta det för mig. För jag uppskattade verkligen inte det numret.
Nu till de bra sakerna :) Det fanns ju faktiskt bra nummer också. Som Loreen. Hennes nummer var annorlunda och väldigt proffsigt tycker jag. Håll bland annat på henne, men även om låten som hon sjöng var väldigt bra så är den nog inget som jag skulle lyssna på i vanliga fall :/ Men det tar oss till det bästa, nämligen dem så jag röstade på ^^ Dead by April.
Först tänkte jag: -"Ånej..." Men inte för att det är något fel på dem. Utan för att nästan alla band/artister som är med i Melodifestivalen lyckas nästan alltid låta som ett "melodifestivalen-nummer" och det var det som jag var rädd för att det skulle hända. Men som tur var hände inte det, utan de lät som sig själva.
Jag har redan besämmt mig för att hålla på dem i finalen - det vill säga, om det inte kommer något mycket bättre. Fast det tvivlar jag på ... ;)

Elephant

Denna låten är från Lalehs nya skiva - Sjung. Den är en av mina favoritlåtar från skivan.

Det värsta med kylan


Det värsta med kylan
är man ska rida. Det är så sjukt kallt! Ens fötter är omöjliga att en röra på tårna med och händerna blir så frusna att man knappt kan använda dem :/
Och nu när jag har bytat tid från 4 till 5 så blir det ännu kallare under lektionerna. Fast värst är det nog ändå innan, när man ska sadla och allt sånt. För att göra det hela ännu värre så hade jag dessutom en a hästarna i det lilla stallet och det vekar inte som att det har någon värme över huvudtaget. Trodde nästan att jag skulle frysa ihjäl (blev överlycklig när jag hittade mina ridhanskar i fickorna, trodde att jag hade glömt dem :') )  
Längtar verkligen till sommaren/våren, då man kan rida med fungerande händer och fötter och dessutom rida ute om det är fint väder :)
Det skulle i alla fall bli liite varmare nästa vecka -  har vi tur så blir det väl 0 grader ;)

Att göra en bildanalys

Håller för tillfället på med bildanalyser på bildlektionerna. I början tyckte jag att "Det här kan nog vara rätt intressant", men nej.. Det är några av de tråkigaste lektionerna jag har haft på väldigt länge. Kanske beror det mest på att det knappt är någon som säger något, eller så beror det på att tvingar sig själv till att försöka komma på något smart att säga om bilden med det blir inget bra ;(
Nu har vi läxa till i morgon och vi ska göra en bildanalys på bilden ovan. Är själv ganska nöjd (lägg noga märke att ganska är fetmarkerat!) nöjd med min analys. Inget som skulle få vår bildlärare att nicka och säga -"Mycket bra tänkt här Maja, och detta hade jag ju aldigt tänkt på själv!", men ändå helt ok blev den ;)

Working Class Hero

Älskar den här låten :3 Har inte hört orginalet än, men jag tror ändå att jag kommer tycka att den här är bättre :) Det är ju trots allt Green Day <3
["Utan-personer-som-pratar"-version]

Idag SKA jag göra det !

Har sagt till mig själv i princip varje dag nu att jag ska bli bättre på att plugga detta året.. Om jag ska vara ärlig så har det väl gått så där :/
När jag väl är i skola så kan det som vi läser vara väldigt intressant, men när jag kommer hem så är jag så trött på skola efter att ha varit där hela dan så jag orkar inte plugga - om det inte är så att jag ska ha prov samma vecka, för då måste jag plugga ^^
Någon som har något tips på hur man kan göra för att inte hela tiden börja göra något annat, som att sätta sig vid datorn eller rita eller något vilket jag gör hela tiden ;(

Tog lite bilder på mina ProMarkers igår ( när jag egentligen hade viktigare saker att göra :/ )