Tiny Hand ᴡᴏʀᴅᴘʟᴀʏ ♔ -

Secret Garden


 
Secret Garden är en av de senaste k-drama som jag har sett och en av de bästa som jag någonsin sett också. Den slår allt. 
Det handlar om två personer, Gil Ra Im och Kim Joo Won. Ra Im är fattig och hon jobbar som stuntwoman. Hon har levt utan föräldrar sedan 17-års ålder och nu bor hon i en etta som hon delar tillsammans med sin kompis. Joo Won där emot är VD för ett stort företag och han äger inte bara ett, utan flera hus som alla ligger i det stora land område som han äger. 
De träffas av misstag när Joo Won misstar Ra Im för att vara en skådespelare som ska vara med i hans Oskas, hans kusins, MV {musikvideo}. Oska dyker aldrig upp, men Joo Won upptäcker att Ra Im är skadad och han "har inget annat val" än att ta henne till sjukhuset. 
Efter det så händer det lite saker, men huvudämnet i filmen är när de kommer vilse i skogen när de är på Juju Island, där hamnar de hos en märkvärdig äldre kvinna som ger dem två flaskor med dricka. På grund av händelser samma kväll dricker båda av innehållet i flaskorna, ovetandes om att den andra gör samma sak. 
När de vaknar upp nästa morgon så har de byttat kropp med varandra. Och trots att de ogillar varandra så måste de nu sammarbeta så att ingen ska förstå vad som har hänt och så måste de försöka lista ut hur de ska få tillbaka sin egna kropp. 

Om det inte låter spännande eller bra så är det för att jag inte är särsklit bra på att förklara handlingar. Men jag kan lova att du inte kommer att ångra dig om du ser Secret Garden. Men jag måste varna er först, de sista avsnitten är så hjärtgripande och sorgliga att det är knappt man står ut. Jag kunde knappt andas under vissa scener, det ser så himla äkta ut när de gråter. Jag är rätt säker på att jag själv grät flera gånger. Och det är inte vanligt att jag gråter till filmer och sånt. 
Helt klart sevärd i alla fall. Och om jag har lyckats övertala dig till att de se den så hittar du alla 20 avsnitter HÄR. Den finns i alla fall på min "ska-ses-om"-lista :)

Och, juste. Tänkte bara avsluta med att säga ett litet grattis till Ha Ji Won, som fyllde år igår. Hon spelar Gil Ra Im i Secret Garden. Tänkte fira det med att låta nästa k-drama som jag ska se bli King2Hearts :)

Klicka på bilerna nedan för att se dem i större format :)
 

En lååång lista

 

ALLMÄNT:

Namn:  Maja

Längd:  179,5

Skostorlek: 40,5

Hårfärg: blond

Önskar du att du bodde någon annanstans: i Japan :3

Vilket shampoo använder du: det som finns hemma :/

Vilken parfym använder du: använder inte perfym så ofta

Vad är du rädd för: att det ska börja brinna i mitt hus eller någon annan stans, och så är jag farträdd.

Gillar du att tvätta: ehrm.. ?

Gillar du Berg-och-Dalbana: har aldrig åkt en berg och dalbana i hela mitt liv och kommer aldrig gör det heller

 

SENASTE:

Film du hyrde: The Descendants

Film du köpte: Toast

Låten du lyssnade på: Still Alive -  Big Bang (lyssnar på den just nu ^^ )

Låten du hade på hjärnan: Monster - Big Bang

Låten du laddade ner: Liar - Yoon Sang Hyun

Personen du ringde: Noor :)

TV program du tittade på: Hmmm, the mentalist? 

Bok du läste: Cirklen 

Personen du fick mail av: Youtube...

Personen du fick brev av: skickar folk fortfarande brev? ;)

Personen du fick sms av: Noor :)

Gången hela din familj åt middag tillsammans: två dagar seda

 

FAVORIT:

Mat: Ris och wokad köttfärs :3 eller ramen
Låt: kan inte välja
Sak att göra: tja, rita? nä.. vet inte :/
Sport: Är ridning en sport? annars, thaiboxning :)

Dryck: ...vatten? ;)
Kläder: något som är fint och bekvämt på samma gång :)
Film: Edward Scissorhands 

Tv-serie:  Sherlock 

ANTAL:

Gånger ditt namn varit med i tidningen: ingen aning ...

Ärr du har på kroppen: några stycken :)

ÖVRIGT:

Vad har du gjort idag: inget, det är därför jag gör den här listan

Var det kul: ....
Hur tidigt stiger du upp: beror på, idag gick jag upp lite innan 10 och igår gick jag upp klockan 8
Gillar du att slåss:  Varför skulle jag? 

Är du seriös: om jag är en seriös person? ja, det är jag nog
Vad är du allergisk mot: inget, så vitt jag vet
Var har du ont: i huvudet, varje dag (i alla fall när det är skola..)
Använder du hårspray: japp, men inte lika ofta nu längre
Kan du stå på händer: haha, nä och det kommer jag nog aldrig att kunna ;)

 

{ Kommer inte ihåg var jag hittade listan, men jag har inte gjort den själv :) }

told you, didn't I ?

x

Bad Boy



Kommer inte ihåg när jag senast lyssnade på amerikans eller svensk musik. Men det spelar ingen roll, jag klarar mig fint med koreansk musik. Särklit Big Bang ♥

Närbilder: Midsommarafton & midsommardagen

Like This



Går runt och nynnar på den här låten hela tiden. >Like this yo like this wii areoro heundeureo like this<
Tack vare den här låten så har jag börjat lyssna lite mer på Wonder Girls, borde ha gjort det för länge sedan. DE är ju faktiskt riktigt bra :)

gitarr

Har bytt strängar på min gitarr så nu slipper jag stålsträngarna. Tycker att de är rätt jobbiga att spela på. Har nylonsträngar istället nu.
Just nu försöker jag hitta någon bra låt att spela. Eftersom mina gitarr-skills inte är så bra så försöker jag hitta någon låt som inte är allt för svår. Men samtidigt så måste det vara en låt som jag tycker om, då blir det roligare.
Funderar på att välja "Working Class Hero", Green Day versionen :)

sommarplaner

Tror inte det blir så mycket bloggande i sommar. Förra året spenderade jag en stor del av sommarlovet framför datorn och det vill jag inte ska hända denna gången. Därför har jag gjort en lista med saker som jag vill hinna med att göra under sommaren. Mest simpla saker som läsa böcker och teckna. Men det är sådant som jag inte riktigt har tid med att göra under skolåret. Så därför ska jag passa på att göra dessa sakerna nu, när jag har hur mycket tid som helst. :)
Kommer blogga lite då och då under sommaren, så håll utkik ^^

födelsedagsfirande


hade inga bilder som passade till inlägget

Idag är det min pappas födelsedag och eftersom han fyller jämt {50} så kommer det att komma en hel del människor. Jag har fått "jobb" som fotograf och ska ta en massa foton på alla gästerna och annat fint.
Desstuom så ska jag dekorera lite bakleser eller vad man nu ska kalla de. Kommer att ha fullt upp hela dagen, för gärster kommer att komma och gå ända fram till kvällen.

Popdust: pop off


 



Veckans 'pop-off' på popdust.com är mellan Katy Perry och BIG BANG :D Har röstat som en galning på Big Bang sedan igår kväll eftersom man kan rösta hur många gånger man vill. Totalt blev det lite mer än 50 röster. Dessutom kan jag stolt medela att Big Bang förtillfället leder. De har 52,6 procent av rösterna.
Man kan rösta till klockan 12 imorgon förmiddag. Idag kommer jag nog inte ha tid att rösta mycket mer men imorgon ska jag rösta så mycket jag kan. ^^
Ni kan rösta genom att besöka följande länk: popdust.com/pop-off/. {och ni skulle bara våga rösta på någon annan än Big Bang !}  ;)

äntligen



fyra timmar kvar till sommarlovet
är typ glad, nej, är så glad så jag vet inte vad

Copenhagen



Om 40 minuter, då sitter jag på ett tåg. Ett tåg som ska ta mig långt långt bort. Närmare bestämt, Köpenhamn. Det blir som en sista klassresa innan skolavslutningen. Längtar till torsdag, som bara den. Har nog aldrig behövt sommarlov så mycket som jag gör nu. 8:an tog slut på mig, helt och hållet.
Behöver förbereda mig inför nian, både mentalt och fysikst.

Väntar bara på att Noor ska komma. Under tiden ska jag öva på att skriva färger i Kanji (japanska tecken). 赤 <--röd

Monster



Älskar Big Bangs nya singel! ❤ Big Bang, saranghae~!

Söndagsbilder



Söndags things.
Besökte Moderna Museet. Tittade på fina saker. Fotograferade några fina blommor på vägen hem.
Gjort om min dipdye, nu är topparna röda och fina igen.

Prometheus




Bio med Noor idag ☺ Vi ska se Prometheus. Filmen börjar inte förren vi 6 tiden, men vi ska träffas vi 2 och så kan vi gå runt i stan lite. Har några en del saker som jag måste köpa, bland annat hårfärg. Ska göra om min dip dye nu i helgen ☺
Så det kommer att bli en kuuuul lördag ~✩

 

Flower Boy Ramyun Shop


Jag gråter inte till filmer eller tv-serier. Men jag gråter när jag tittar på k-drama. När det blir så där perfekt att det gör ont i ögonen när man tittar på det, då gråter jag. När den självupptagna och rika killen fattar att det finns mer än bilar och pengar som kan göra en lycklig, då gråter jag lite till. När det är slut så gråter jag ännu mer, för att det är över. Men jag är inte ledsen. Jag gråter för att det är så himla mycket känslor så att det blir jobbigt. Och när det kommer till de "lyckliga scenerna" så får jag ont i huvudet.

Flower Boy Ramyun Shop är det senaste k-dramat som jag sett. Älskar serien. Så himla perfekt. Det är verkligen bara i k-drama där man få se en kille som är lika lång som en lyktstålpe och som lägger sig ner och sover så fort livet blir för jobbigt.
Jag är ... addicted, vad heter det på svenska nu igen? Beroende... det låter inte lika bra. I'm addicted to k-drama. Så där ja, nu var det sagt. Men prova själva, det är svårt att inte fastna för en koreansk serie. Alla dessa koreaner och deras översöta ansiktsutryck ;)

Fotbollsmatch



Idag så var det fotbollsmatch mellan lärare och elever. Självklart så är inte alla lärare och alla elever med, det blir alldeles för många. Utvalda elever från årskurs fem till nio är med och spelar (det är niorna som får välja ut "elevlaget").
Eleverna vann. Som vanligt, kan man väl säga. Vi har i alla fall vunnit de flesta gångerna. Det är rätt så kul att varje år se hur kaxiga alla lärare är och hur de hela tiden säger att "elevlaget" kommer att bli totalt utklassade och sedan slutar det på samma sett varje år (nästan), med att vi vinner ;)

Jag ser dig



Somebody that I used to know



Någon mer än jag som älskar den här låten?

Nationaldag

Idag är det Sveriges nationaldag och då är man ledig hela dagen (inte för att jag tror att någon skulle ha missat det) :)
I morse ringde min klocka tio över sju. Jag och Noor skulle vara först med att bokslut biljetter till Prometheus på lördag och enligt Noor så brukar de släppa de nya tiderna och biljetterna klockan sju. Men det gällde tydligen inte den här gången, för när vi skulle boka så hade de inte släppt biljetterna sedan. Men tre-fyra timmar senare så var de bokade :D
Så nu ska jag slappa lite till, att gå upp sju passade inte mig idag :/

 

UPPDATERING: Ooops... råkade skriva att vi skulle se en film som heter Parthenon, men det är helt fel. Vi ska se PROMETHEUS! :P

 

malmö




Idag gick vi runt i Malmö och i tur och ordning så fick alla redovisa det som man hade skrivit om igår. Min grupp, som bland annat bestod av mig och Noor, hade skrivit om Mazetti huset eller chokladfabriken eller vad man nu väljer att kalla den.
Vi fick sluta tidigare än beräknat, lite efter ett så jag och Noor gick i lugn och ro tillbaka och var inte hemme igen förren lite efter två någon gång. Men nu ska jag göra de sista läxorna för den här terminen. För från och med torsdag nästa vecka så är det tio veckors ledighet, eller något något sådant, som gäller :D

 

om profildagar och skrattanfall


Bild från London.


Idag var det profildag på min skola. En sådan dag som är tänkt att ägna åt skolan egna profil, som i detta fallet är språk och kommunikation. Vi har arbetat i grupper och skrivit om olika "berömda" platser i Malmö. Imorgon så ska vi gå till de olika platserna och berätta om dem för resten av klassen.
Sedan efter skolan så följde jag med Noor hem, bara för att ingen av oss kände för att gå hem till sig och "dega". Vi tittade på några klipp som vi spelat in för några månader sedan och några för ännu längre sedan. Vissa av dem fick oss att skratta tills vi nästan inte kunde andas åt vår randomness :) Det är riktigt kul att ha kvar klipp och sedan se dem efter en lång tid, särsklit när man är så knäppa som vi är ;)

12 dagar kvar

... till sommarlovet ☼

my new glasses



Woop! Vad tycks om mina nya glasögon? Har äntligen fått nya efter att ha haft de andra i ett antal år. Jag anväder inte glasögon i vanliga fall, håller mig till linserna om det inte är så att jag ska vara hemma hela dagen och inte orkar ta på mig linserna. Idag hade jag på mig glasögonen, mest för att vänja mig vid dem eftersom de är så starka, har -4 fyra på ena ögat och -3.75 på det andra ( i mina förra så hade jag -3, så det är rätt stor skillnad.
Även om jag gillar dem väldigt mycket så kommer jag nog fortsätta med att använda linserna under dagarna, det är bekvämare ;)